Två segrar på Skellefteåtravet

Det var lunchtrav på Skellefteåtravet idag. Umåkerhästarna tog med sig två segrar hem till södra Västerbotten. Tävlingarna inleddes med seger för Xathis Excalibur (Stefan Johansson) och avslutades med Wasa Rebel (Micael Melander/Aleksi Kytölä).


Xanthis Excalibur öppnade bra och Stefan Johansson kröp ner i rygg på ledaren. Hakade på där och kunde ta sig ut i andraspår i slutsvängen. Kopplade greppet inne på upplopp och kunde tillsynes jogga undan till seger med 2,5 längd på 1.14,6a/1640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna Mats Bucht AB, m fl. Det är Stefan Johansson som tränar vinnaren.

Wasa Rebel inledde mitt i fältet från sitt tillägg med Micael Melander i sulkyn. När fältet hade formerat sig satt de i tredje utvändigt. 600 kvar gick de ut i tredje för en attack och tog sig successivt framåt. Det stod och vägde, men kort före mål kopplades segergreppet. Det blev seger med en halv längd på 1.16,4v/2160m. Tränar gör Aleksi Kytölä och hästen ägs i Finland av uppfödaren Matti Aho. Förstapriset var på 10 000 kronor.

Noterat:

Ove A Lindqvist tog en kuskseger bakom Kalixhästen Måna Sång (Susanne Luthström) som tog sin första seger. Ove var även trea bakom Mats Gällerstedt-tränade Lillfax.

HP

Publicerad tisdag 15 september 2020. info@umaker.travsport.se