Zodiac och Selmer segrade

Kvällstrav på Bodentravet ikväll och det blev två Umåkersegrar. Först segrade Zodiac Kronos (Magnus A Djuse/Anna Näslund) smått överlägset och i snabbloppet var Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) snabbast och vann lätt. (Arkivbild på Selmer I.H.)


Zodiac Kronos inledde längst ut bakom vingen och Magnus A Djuse kom ner som första häst i andraspår. De gled fram utvändigt ledaren och började pressa, för att dryga varvet hem överta ledningen. Zodiac Kronos fick någon längds försprång på baksidan och kunde till slut jogga undan på lätta fötter till en överlägsen seger med sju längder på 1.15,6a/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna i Hästbussen i Umeå AB & Anna Näslund, och det är Anna som tränar hästen.

Selmer I.H. öppnade bra mitt i banan för Samu Sundqvist och var med som tredje häst, men kunde överta kommandot i utgången av första sväng. Kom till 500m på 1.12,9 för att sedan varva på 1.12,8. Då var favoriten Mindyouevalue W.F. uppe utvändigt och småpressade lite. När de var på väg in i slutsvängen hade Selmer I.H. fått nån längds försprång och gick sedan ifrån till en lätt seger med fyra längder på finfina 1.11,5a/2140m. Ägarna i Stall Ratu belönades med 50 000 kronor. Ingemar Hultqvist är både tränare och uppfödare.

Noterat:

Det kördes försök och final i Mäster Gustafs Pokal. I ena försöket segrade Umeåägde Syoss (Rikard N Skoglund/Daniel Wäjersten) före Fabian B.R. (Mika Forss/Aleksi Kytölä). I finalen blev Fabian B.R. åter tvåa, närmast före just Syoss. Segern gick dock till Finland och Just a Flirt.

HP

Publicerad torsdag 24 september 2020. info@umaker.travsport.se