Don Viking & Arizona Dream

Det blev två Umåkersegrar på Bergsåker ikväll. Först segrade Don Viking (Stefan Dellbro) på nytt svenskt rekord med Lena Fritz. Sedan segrade i Arizona Dream (Anna Näslund) i loppet efter med Janne Norberg. (Bilden: Arizona Dream)


Don Viking (Lena Fritz/Stefan Dellbro) tog en lugnare inledning än några av konkurrenterna som öppnade halvvarvet på 1.19,6. Det blev sedan tredje utvändigt när det lugnat ner sig och andra ut med dryga varvet kvar. Han gick en snabb långsida och kunde börja pressa på ledaren i god tid. Inne på upploppet kopplades omedelbart greppet och Don Viking kunde länsa undan till en överlägsen seger med många längder på 1.23,3a/2140m, vilket är det nya svenska rekordet. Uppfödare är Anneli Oskarsson som deläger vinnaren med Stefan Dellbro. Det var 30 000 kronor i förstapris.

Arizona Dream (Jan Norberg/Anna Näslund) öppnade snabbast av tilläggshästarna och fortsatte målmedvetet till ledningen med två varv från mål. Därframme ställde Norberg tempot och övriga fick successivt allt svårare att orka med. En konkurrent hängde på genom slutsvängen, men på upploppet tackade Arizona Dream för sällskapet och lämnade för en nio-längders-seger på 1.15,0v/2640m. Loppet ingår i Bergsåkers B-tränarserie och det var 30 000 kronor i förstapris till Hästbussen i Umeå AB & UM Stable AB.

HP

Publicerad tisdag 27 april 2021. info@umaker.travsport.se