Triss i hemmasegrar

Förmiddagstrav på Långfredagen här på Umåker och det blev tre hemmasegrar. Stefan Johansson utmärkte sig med en dubbelseger bakom Emilie K. (Aleksi Kytölä) och Somebody's Miracle (Hans Nordqvist). Dessutom segrade Mats Gällerstedt med egentränade Stålville som tog första segern sedan februari 2019.


Just in Time L.A. (Maria Bodin) kom fram i andraspår till andra utvändigt  och var senare först i andraspår. Tog över ledningen 650 kvar och hade en god ledning på upploppet, men den krympte rejält sista biten. Höll undan till segern. Ten C.C.Face reds invändigt inledningsvis. Var med som tredje häst i slutsvängen och avslutade snabbast på upploppet, men hann inte fram till vinnaren. Bamse Å. inleddet utvändigt ledaren, men reds till ledningen. Fick släppa till vinnaren på bortre långsidan och var med som andra häst i slutsvängen. Höll bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/SapyTJBz-ss

Ros Son (Björn Karlsson) kom fram bra från dubbla tillägg och satt i andra utvändigt. Var framme utvändigt ledaren 800 kvar och kunde kort senare överta ledningen. Blev uppvaktad på utsidan, men försvarade sig ärligt hela vägen hem. Guli Stella smög med i rygg på vinnaren mest hela loppet, tills hon hamnade utvädnigt om denne 600 kvar. Utmanade, fick aldrig grepp, men var inte stort slagen. Slotts Pila tappade massor av mark från start, men kom tillbaka bra. Kom snabbt till slut ute i banan och var inte långt efter ledarduon.
https://youtu.be/kFi-Xt3y5jw

image3xnub.png

Aya (Melinda Renman/Jenny Lindmark) hittade ner i ledarryggen efter start. Det blev tredje invändigt 1500 kvar efter ett ledarskifte. Hittade fritt i slutsvängen och kom snabbt mitt i banan. Hann fram och koppla greppet i god tid. Zacus Turbo kördes invändigt en bit ner i fältet. Fick fritt mitt i slutkurvan och kom snabbt på upploppet, men hann inte fram till vinnaren. Cao K. spetsade, men fick släppa fronten ett och ett halvt varv från mål. Fick sent fritt och hann precis fram till tredjeplatsen.
https://youtu.be/LEZ5oe90gts

Emilie K. (Stefan Johansson/Aleksi Kytölä) placerades i andra utvändigt. Kunde vänta med att gå på till 650 kvar och då kom en rejäl långsida. Var utvändigt ledaren halvvarvet kvar och övertog ledningen i slutsvängen. Gick undan till en överlägsen seger. Wasa Windy avslutade bra från fjärde utvändigt till andraplatsen. Pretty Boy Floyd tog hand om ledningen i första sväng. Fick press halvvarvet kvar och kunde inte stå emot vinnaren i slutsvängen. Höll bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/ploZ7TLIwMA

Stålville (Mats Gällerstedt) inledde i ledarryggen, men tog sig ut som första häst i andraspår ungefär vid varvningen. Pressade ledaren 500 kvar och kunde överta ledningen i slutsvängen. Höll säkert undan. Zitor sprang med bestämda steg till ledningen in i första sväng. Fick styra tempot tills han fick press utvändigt halvvarvet från mål. Fick släppa ledningen, men kom tillbaka på upploppet utan att riktigt hota vinnaren. Forspärla startade med tre tillägg och hängde med i kön. Gick med i tredjespår under slutrundan och tog sig successivt framåt i fältet. Avslutade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/aoWDcFbphuc

Silent Hill (Roger Nilsson) hittade andra utvändigt och kunde vänta med att styra på 600 kvar. Då kom de med en annan hastighet och sköljde till ledningen. Gick undan till en mycket behaglig seger. Oleander Face kördes fram till positionen utvändigt ledaren. Kämpade tappert till andraplatsen. Chocolate Gold kördes invändigt, men kunde ta sig ut i tredjespår på sista långsidan. Gick med i rygg på vinnaren och spurtade in på en tredjeplats.
https://youtu.be/aBF_6nRKw5E

Somebody's Miracle (Stefan Johansson) sprintade på raska hovar till ledningen på några steg, trots spår längst ut. Fick styra loppet. Blev rejält utmanad mitt i banan till slut, men höll undan till knapp seger. Chi Å. kördes invändigt. Hittade ut i andra utvändigt utan att ha fritt i slutsvängen. Fick sen lucka och avslutade vasst till andraplatsen, knappt slagen. Next to Wurst kördes i tredje invändigt. Hittade ut i andra utvändigt 700 kvar och var framme utvändigt ledaren i slutsvängen. Höll bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/wnCMJpnRaZA

image2m8ze.png

A.W.'s Kicklight (Peter Wikström/Mats Viklund) blåste direkt till ledningen från spår långt ute på vingen. Fick bestämma tempot och kunde sedan gå undan till säker seger, även om han blev utmanad till slut. Fillibabba Laday inledde på innerspår, men kunde ta sig ut i andra utvändigt Gick på 500 kvar och avslutade positivt till andraplatsen. Let's Dance Rick styrde ner i ledarryggen. Fick fritt när de svängde in på upploppet. Hängde på bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/3NeEIGjzoxA

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman