Springbank - wire to wire

Kvällen avslutades med en hemmaseger när Springbank (Monica Sjöström) som ledde från start till mål. Lina Tallberger hade en fin kväll och tog en dubbelseger med sina två startande, Katalonia och Balotelli Crown. Första loppet vanns av junioren Moa Fredriksson (bilden) med Glamour du Desert som segrade över seniorerna.


web-6107.jpg

Glamour du Desert (Moa Fredriksson/Gunnel Fredriksson) landade i tredje utvändigt. Gick på via tredjespår 550 kvar och sköljde till ledningen i mitten av slutsvängen. Gick undan till överlägsen seger! Hercules Star fick ett lopp nere i kön, men levererade en mycket vass avslutning till andraplatsen före stallkamraten Blackie Lawless som kördes i ledningen. Han hade dock inget svar när vinnaren kom susandes.

Classic Joy (Jonathan Carre/Kevin Svedlund) låg med som fjärde och sista häst av de felfria. Gick ut som andra häst i andraspår varvet kvar. Levererade en snabb långsida och landade utvändigt ledaren i slutsvängen. Kopplade greppet i början av upploppet och kunde vinna, även om ledande Madame Mim kämpade tappert hela vägen in till andraplatsen. Kalles Caviar Ås var med som tredje häst invändigt och gjorde en bra insats bakom ledarduon.

Katalonia (Micael Melander/Lina Tallberger) öppnade raskt från start och tog hand om ledningen. De höll farten uppe via 1.14,1/500m och 1.14,5/1000m. Segern blev lätt. Landing Data fick loppet i tredje utvändigt. Gick på 600 kvar och avslutade bra till andraplatsen. C'est Uncle Toni inledde i ledarryggen, vilket senare blev tredje invändigt. De kunde ta sig ut i andra utvändigt med dryga varvet kvar. Blev fast mellan hästar i slutsvängen, avslutade bra efter sen lucka till tredjepriset.

Solstjärna A.C. (Stefan Edin/Britt-Marie Häggkvist) galopperade när bilen släppte fältet, men fann benen och andra utvändigt ganska snabbt. Det blev senare tredje utvändigt och ytterligare en kortgalopp på sista långsidan. När hon fann benen kom hon via tredjespår och kunde koppla greppet mitt på upploppet. Segern blev säker när värsta hotet Risåberra galopperade. Andraplatsen då till Deviljas Ronja som fått loppet i ledarryggen. Dalknösemma kördes i ledningen, men kunde inte försvara sig på upploppet.

Malibu (Brage Hansen/Thomas Claesson) kunde inte vara med i startrusningen, utan hamnade invändigt nere i kön. Gick med i tredjespår varvet kvar. Tapade någon längd i slutsvängen, men kom tillbaka med raska fötter på upploppet och kunde koppla greppet i god tid före mål. Conrads Janne satt i femte utvändigt. Gick med i tredjespår varvet kvar och drog fram vinnaren, men kunde inte försvara sig på uppoppet. Bra som tvåa. Kaelan F.Boko kördes fram utvändigt ledaren och gjorde en bra comeback till tredjeplatsen efter ett lopp utan draghjälp.

Balotelli Crown (Hanna Forslin/Lina Tallberger) fick gå som första häst i andraspår. Tog sig fram utvändigt ledaren 900 kvar och pressade sig till ledningen 400 kvar. Hade greppet, men blev rejält utmanad till slut. Höll undan till knapp seger före Owen Face som för andra veckan i rad spurtar in på en andraplats. Gick med i rygg på vinnaren under loppet. Tredjeplatsen till Yankee Sensation som fick loppet i rygg på ledaren. Fick sen lucka och avslutade piggt.

blobid2.jpg

Henessi Walk (Hanna Olofsson) inledde som tredje häst, men kördes till ledningen vid halvvarvspasseringen. Fick bestämma tempot mitt i loppet. Blev utmanad, men gick bara ifrån till säker seger. Dillan spetsade, men släppte kommandot efter halvvarvet. Ut som första häst i andraspår 900 kvar, men kunde inte hänga på och gick ner på innerspår. Ny attack på upploppet, men fick nöja sig med andraplatsen. 

web-6758.jpg

Springbank (Krister Söderholm/Monica Sjöström) kördes till ledningen. Det kostade 1.13,5 första halvvarvet, men de fick dämpa till 1.18,4 vid varvningen. Blev utmanade på upploppet, men gick undan till säker seger. Billy Boy Brizard fick loppet i andra utvändigt. Kom via tredjespår genom slutsvängen och avslutade bra till andraplatsen. Boston Flip tog rygg på ledaren och blev fast med rubbet. Passas nästa gång.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

 

Publicerad fredag 20 augusti 2021. info@umaker.travsport.se