Mellby Don Juan blev Umåkermästare

Kvällen avslutades med "Nya Umåkermästaren" och när mållinjen nåddes var det Mellby Don Juan som var först. Ulf Ohlsson körde ett lopp utvändigt ledaren till segern med den Markus Pihlström-tränade nioåringen som tog hem checken på 100 000 kr och därmed blev miljonär.
Vi fick en hemmaseger ikväll och det var Stefan Johansson som körde egentränade Xanthis Excalibur till seger efter en rykande slutrunda.


web-8285.jpg

Kaviaren (Robert Dunder) inledde som tredje häst och 1500 kvar gick han ut som första häst i andraspår. I slutsvängen pressades ledaren och inne på upploppet kopplades greppet direkt. Gick undan till seger på ett bra sätt i debuten. Timetobefamous hamnade som första häst i andraspår en bit ner i fältet. Avancerades successivt framåt och fick då ut Kaviaren framför för ett lopp i andra utvändigt. Gick på i utgången av slutsvängen och avslutade bra till andraplatsen. Pollux kom fram i tredje utvändigt. Attack i tredje-fjärdespår ut ur sista sväng. Bra avslut.

Underbarosåfin (Henrik Svensson) landade i tredje utvändigt. Svarade när de kom bakifrån och gick på i tredjespår 1250 kvar för att åka fram till rygg ledaren varvet kvar. Gick ut som första häst i andraspår på långsidan och pressade ledaren. Inne på upploppet kopplades greppet i god tid före mål. Bra! Foppa inledde i tredje invändigt, men backade sig loss och tog sats från kön 1300 kvar. Fick gå ut i fjärdespår och sköljde till ledningen med dryga varvet kvar. Fick press av vinnaren och stod emot bra till upploppet. Somebody's Destiny satt nere i kön. Gick på i tredjespår dryga halvvarvet från mål och avancerade snabbt. Bra avslutning, men hade för långt fram till ledarduon.

Juno Beach (Sandra Eriksson/Marie Anglöw) kördes till ledningen. Öppnade upp halvvarvet på 1.14,7 för att varva på 1.14,6. Blev utmanad, men gick undan till seger med en längd på fina 1.13,8. Edima kördes fram utvändigt ledaren. Utmanade, men fick aldrig något grepp på vinnaren. Mycket bra som tvåa. Grit Brodda satt i tredje utvändigt. Gick på i tredjespår dryga halvvarvet från mål och avslutade bra till tredjeplatsen. 

web-8517.jpg

Oneiric Ocelot (Benny Christensen) kördes fram , blev tredje utvändigt. Gick på 850 kvar och svepte fram utvändigt ledaren. Pressade och det blev en upploppsduell, men Oneiric Ocelot kunde koppla grepp kort före mål. Stark insats. Titleist hamnade utvändigt ledaren inledningsvis, men kunde pressa sig till ledningen efter ett halvvarv som öppnades på 1.12. Blev pressad av vinnare och svarade ärligt hela vägen, men fick ge sig precis innan linjen. Axel Palema öppnade snabbast och kunde försvara innerspåret, men fick släppa fronten vid en snabbt halvvarvspassering. Hakade på bra bakom tätduon till en tredjeplats.

Sjö Vant (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) kunde inte vara med i spetsstriden, utan hamnade mitt i fältet. Attackerade från kön via tredjespår knappa varvet från mål. Fick tuffa på i tredje, men kopplade greppet 175 meter från mål och vann lätt. Klack Sigrid landade utvändigt ledaren, men kunde köra sig till front efter 400 meter. Ledde sedan loppet till upploppet, men höll godkänt. Reine W. inledde som tredje häst på innerspår, men klev ut som första häst i andraspår vid varvningen. Gick fram utvändigt ledaren, men kunde inte svara vinnaren ute i banan, men stumnade sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen.

Xanthis Excalibur (Stefan Johansson) satt i tredje-fjärde och slutligen i femte utvändigt, innan attacken i tredjespår kom knappa varvet från mål. Fick ut en rygg, men laddade om för en ny attack och levererade ett snabbt sista halvvarv. Greppet kopplades i början av upploppet till en säker seger. Rejäl insats! Estelle Ima låg i rygg på vinnaren större delen av loppet. Försökte utmana på upploppet, men fick inget grepp på vinnaren. Simb Zacky kom fram bra i starten och hittade ledarryggen. Tog sig ut i andraspår 500 kvar och var nära att få fritt, men blev kvar. Avslutade sedan bra invändigt mellan hästar till tredjeplatsen. 

Aperfectdream (Hanna Forslin) tog positionen som första häst i andraspår, långt nere i fältet. Tog sig successivt framåt och var utvändigt ledaren 400 kvar och övertog kommandot i utgången av slutsvängen. Blev utmanad, men försvarade sig ärligt in i mål. Ladybug Lara hittade ner i som andra häst i andraspår och hakade på vinnaren hela vägen in. Försökte utmana, men kunde inte få något grepp. Global at Work satt i tredje utvändigt och gick på i tredjespår dryga halvvarvet från mål. Fick en dryg slutsväng och avslutade bra till tredjeplatsen.

Bara Snygg (Stefan Edin/Ann-Sofie Ivarsson) öppnade bra och tog rygg på ledaren. Kom ut i andraspår 600 kvar och började pressa på ledaren. Kunde överta ledningen redan halvvarvet från mål och gick undan till säker seger på bra sätt. Stålville startade från dubbla tillägg och kom så småningom fram i tredje utvändigt som blev andra ut varvet kvar. Med som tredje häst i slutsvängen och krigade sig fram till andraplatsen. Grude Bambi öppnade raskast från start till ledningen och anförde fältet till halvvarvet kvar när han inte kunde svara vinnare. Fick nöja sig med tredjeplatsen.

Bag in Box (Hanna Olofsson) landade i tredje invändigt från sitt innerspår i starten. Tog sig ut i andraspår i slutsvängen och kunde fortsätta ut i tredjespår när de svängde in på upploppet. Avslutade snabbast mitt i banan och kunde koppla greppet i god tid före mål. Krakas hamnade i tredje utvändigt när fältet formerat sig, vilket senare blev andra utvändigt. Kom i en snabb attack via tredjespår på sista långsidan och kopplade greppet på ledaren 400 kvar. Kämpade bra, men kunde inte stå emot vinnaren. Mellby Glorious satt i tredje-fjärde invändigt. Letade sig utåt när de svängde in på upploppet. Avslutade bra mellan hästar till tredjeplatsen.

Mellby Don Juan (Ulf Ohlsson/Markus Pihlström) hamnade som första häst i andraspår och kördes fram utvändigt ledaren när de gick ut på slutrundan. Såg inte ut att vara med i matchen i slutsvängen, men kom tillbaka starkt på upploppet. Blev utmanad, men svarade ärligt hela vägen in. Lexington Tooma tog rygg på vinnaren. Utmanade rejält på upploppet, men fick aldrig något grepp. Dulche de Leche öppnade bra, men valde att ta rygg på ledaren. Avslutade bra till tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad tisdag 31 augusti 2021. info@umaker.travsport.se