Finaler i Svenska Ponnytravpokalen 2021

Det har varit en fullspäckad helg här på Umåker som avrundades med ponnytravtävlingar under söndagen. Det var dags för den stora ponnytravdagen i norra Sverige, finalerna av Svenska Ponnytravpokalen Norr. I sommar har det hittills körts försök på 8st olika tävlingsdagar, på banor allt från Boden till Bergsåker, och massor av ponnyer har varit med i försök för att kvala in till finalerna. Med de bästa hästarna på plats var det dags att göra upp i finalerna, 10st spännande autostartslopp. Vi hade flera hemmaekipage till start som kämpade till sig flera fina placeringar. Snyggt jobbat Team Umåker!


Det blev en seger till Umåker under dagen, det genom Pollypuff och Vendela Lång. Detta segervana ekipage tog sin 16:e seger på 26 försöket, den 3:e för iår. Vann gjorde de med många längder och på nytt rekord. Segertiden blev skriven till supersnabba 2.19,3ag, som var en sänkning med 2 sekunder från det tidigare rekordet. Hon är numera med på litsan för de topp 10 snabbaste stona kategori A i Sverige, otroligt imponerande av 5 åringen Pollypuff.

Fler framskjutna placeringar:
Ella Ersson Svedelius hade en bra dag, på tre starter lyckades hon köra till två 2:a platser och en 3:e plats. Först lotsade hon runt Capten Pilgrim (Ella Ersson Svedelius/Jennifer Svegårdh) till en andraplats tyvärr utan tid. Sen körde hon Vizzard Wee (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg) till både en 2:a och en 3:e plats.

I lopp 1 lyckades Bäckdalens Grace (Alva Sallinen /Sandra Brunell) knipa en 2: plats tyvärr utan tid. Senare under dagen körde Alva även Joline II (Linda Sallinen) till en 3:e plats på nytt rekord 2.59,1ag vilket var en rekordsänkning på 13 sekunder.
En 2:a blev det även för Trolldalens Jax (Sandra Demby) på tiden 2.12,9ag vilket var nytt rekord för ekipaget, en sänkning på 2 sekunder. Travskolans Timeras Pärla (Linnea Lundin/Linnea Lundgren) kämpade sig till en 3.e plats på tiden 2.15,7a.

 

Bild: Pollypuff och Vendela Lång

Text: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 23 augusti 2021. info@umaker.travsport.se