Ledare: Ny tränare och nya Umåkermästaren

Äntligen! Vi får hälsa Samu Sundqvist välkommen som ny A-tränare på Umåker. Ett nödvändigt och välkommet tillskott. Ikväll kör vi ”Nya Umåkermästaren”, vilket innebär i stort att vi direkt kör en final och utan försökslopp veckan före. Dessutom har vi V86 Xpress för första gången på Umåker.


Välkommen Samu!
Nyligen blev det klart att Samu Sundqvist kommer att starta upp en A-tränarrörelse på Umåker. Han kommer att dra igång den 15 oktober och han kommer att hålla till på banan i stall 3B. Samu som i stort verkat i det tysta har en gedigen erfarenhet och tung meritlista. Han har bl.a. jobbat med K G Holgersson i Italien. Samu kom till Umåker och firade fina framgångar tillsammans med Akseli Lahtinen, samt Sören Lennartson (bl.a. gulddivisionsseger med Youpie). Senaste fem åren har han varit försteman hos Ingemar Hultqvist och Stall Ratu som firat stora framgångar med Selmer I.H.s Breeders’ Crown-finalseger som kronjuvel såhär långt. 97 segrar har de tagit tillsammans.
Kontakta gärna Samu om du är intresserad av att lämna häst i träning hos honom, 070-355 57 21.

Tack Aleksi!
Vår färgklick Aleksi Kytölä har tyvärr fått hemlängtan och flyttlasset har gått åter till Finland. Jag kommer att sakna hans glada humör och hans hästar som hjälpt till att fylla startlistorna. Tack för din tid på Umåker Aleksi, och lycka till framöver.

V86 Xpress®
ATG kör V86 Superdays och vi på Umåker får denna tisdag att köra tillsammans med Örebro. Det är något vi är tacksamma över och vi kan erbjuda fina prispengar för hästägarna. Vi har ikväll minst 40 000 kr i förstapris i loppen, men tre lopp har 60 000 kr och då ”Nya Umåkermästaren” med 100 000 kr till vinnaren.

Nya Umåkermästaren
Min favorit till den sexsiffriga segerchecken är hemmahästen Gurra Palema (Thule Jonsson) som jagar fjärde raka. Bland utmanarna finns Claude P.Hill som avslutade bra senast bakom favoriten, samt formstarke Lexington Tooma som vann senast på bra sätt. Eller ska de tre miljonärerna från 2180 hinna i fatt?

Robert Karlsson
Nu tackar vd Robert Karlsson för sig och jag vill personligen tacka honom för våra år tillsammans. Det har varit otroligt inspirerande år tillsammans och jag har känt ett genuint förtroende, från dag 1. Nya tider kommer nu och jag önskar dig stort lycka till på din nya stol. Jag är övertygad om att du kommer att göra positiv skillnad för hela trav-Sverige.

Avslutar med en ”Quotes by Robban”:
”Väldigt många har viljan att vinna. Betydligt färre har viljan att förbereda sig för att vinna”.

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad onsdag 25 augusti 2021. info@umaker.travsport.se