Ponnytrav på Solänget

I lördags, 14/8 var det dags för ponnytrav på Solänget igen och som vanligt hade Team Umåker en stark trupp på plats. Det blev två vinster under dagen och en hel drös med placeringar för våra Umåkerekipage. I lopp åtta var det trippelt umåker på pallplats, bra jobbat!


Dagen inleddes med seger direkt i lopp 1, det genom travskolans ponny Timeras Pärla (Emma Lundin/Linnea Lundgren) som tog sin andra raka seger och därmed har kvalificerat sig till divisionsfinalerna på hemmaplan 22/8. Vann gjorde Pärla och Emma på tiden 2.15,5 med två längder till godo. Stort grattis!

Den andra segern fick avrunda dagen i lopp 8, segrade gjorde Bäckdalens Grace (Alva Sallinen/Sandra Brunell). Grace och Alva lyckades runda alla ekipage trotts många tillägg och vann på en tid nära rekordet 2.53,0. Segermarginalen skrevs till många längder och ekipaget kunde defilera in över mållinjen. 

Fler framskjutna placeringar
Det blev en 2:a plats för travskolans Hyltansstjärnskott (Alma Oskarsson/Linnea Lundgren) på tiden 2.11,0. I samma lopp kördes Trolldalens Jax (Sandra Demby) till en 3:e plats på tiden 2.19,2g.

I lopp 3 tog Cinapuff (Vendela Lång) en fin 2:a efter att ha lyckats runda många ekipage från sina tillägg. De gick i mål på tiden 3.01,5g. I samma lopp tog Umåkerhästen Bäckdalens Kiara (Elvine Vikström/Sandra Brunell) en fin 3:e plats på tiden 3.14,7 bara hundradelar från rekordet.

Devil G.W. (Wilma Gerklev) fortsätter rada upp placeringar och lyckades knipa en 3:e plats på tiden 2.21,9g.

I lopp 8 sprang Bäckdalens Kamelia (Ida Grönlund/Sandra Brunell) till en fin 2:a plats på 3.05,6. I samma lopp kördes Sandbackas Gunnar (Evelina Sandström) till 3:e platsen på tiden 3.04,7g.

Förra helgen kördes det tävlingar i Skellefteå och där hade vi två framskjutna placeringar. Wilma Gerklev körde sin egenuppfödda debutant, 3-åringen Hellboy G.W. som debuterade på fint sätt och tog en 2:a plats på tiden 2.30,2g. Thomasin (Julia Horvath) körde till en andraplats slagna på mållinjen, tiden blev 2.03,2ag.

Text: Alma Oskarsson
Bild: Bäckdalens Grace & Alva Sallinen

Publicerad måndag 16 augusti 2021. info@umaker.travsport.se