Trippelt på Solänget

I lördags 31/7 travades det ponnytrav på Solänget, som vanligt hade vi flera Umåkerekipage på plats. En härlig dag fylld med spännande race. Team Umåker lyckades knipa tre segrar av de tretton loppen under dagen, och även en hel del framskjutna placeringar. Härligt!!


Dagens första seger kom i lopp två genom Trolldalens Jax och Sandra Demby. Även om Sandra är segervan så var nog denna seger lite extra härlig då det var hästens första seger i karriären. Segrade gjorde de med 7 längder på det nya rekordet 2.16,2. Ekipaget startade i ytterligare ett lopp under dagen och även där blev det en placering. En andraplats där de bättrade på rekordet till 2.14,6 grattis!!

 

Det går bra även för Devil G.W. och Wilma Gerklev som körde till sin andra seger på hästens tredje start. Detta gjorde de i dagens tredje lopp. Segermarginalen skrevs till många längder på det nya rekordet 2.20,0g.

 

I lopp 11 kom dagens tredje seger, det genom travskolans Timeras Pärla och Emma Lundin, tränar gör Linnea Lundgren. Ekipaget segrade med många längder på tiden 2.15,2. Detta var kusken Emma Lundins första seger, grattis! Timeras Pärla var ut i ett till lopp under dagen, där med Linnea Lundin i sulkyn. De lyckades tillsammans knipa en andraplats på nytt rekord. Det nya rekordet skrevs till 2.12,1! Pärla och hennes två kuskar har varit flitigt med bland de främre hästarna i alla sina lopp iår, kul att de äntligen fick sätta nosen först!

 

Framskjutna placeringar noterar vi även för flertalet ekipage.

Lau (Elsa Nystedt) fortsätter kriga på framme i täten men fick nöja sig med en andraplats på tiden 2.01,6. Även Cinapuff (Vendela Lång) fick med sig ett andrapris efter ett lopp med många ekipage att runda. Tiden blev det nya rekordet 2.58,2.

 

Det blev även 4st tredjeplaceringar. Bäckdalens Grace (Alva Sallinen/Sandra Brunell) körde till en tredjeplats på tiden 2.54,3g. En tredjeplats blev det även för Bella Ljadas (Lo Sallinen/Linda Sallinen) på tiden 3.11,2g väldigt nära rekordet. Thomasin och Julia Horvath körde till en tredjeplats i dagens åttonde lopp på tiden 2.04,9g. Även Umåkerhästen Vizzard Wee (Emma M Bjurström/Alexandra Strandberg) knep en tredjeplats på nytt rekord 1.48,1.

 

Travskolan hade även alla sina 8 ponnyer på plats under dagen. Det blev flera fina prestationer och nya rekord även om det inte räckte till pallen alla gånger. 

 

Text: Alma Oskarsson

Bild: Timeras Pärla och Emma Lundin

Publicerad måndag 2 augusti 2021. info@umaker.travsport.se