Triss på Skellefteåtravet

Det var blöta förutsättningar på Skellefteåtravet när de ikväll körde Sleipnerdagen, men Umåkers representanter grejade ändå tre segrar. Kalles Caviar Ås (Catarina Norqvist), Norrlands Blomma (John Östman) och Sindys Tove (Stefan Johansson) tog varsin seger.


Kalles Caviar Ås (Jonathan Carre/Catarina Norqvist) reds till ledningen efter 350 meter. Därefter passerades halvvarvet på 1.17,6 och varvet på 1.15,9. De drog på i ledningen, men halvvarvet från mål fick de press av Jesper Trot (Caroline Forsner) som inne på upploppet kopplade greppet. Ledaren galopperade dock och Kalles Caviar Ås kunde vinna enkelt med fem längder på 1.17,4v/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till Catarina Norqvist som äger vinnaren.

Norrlands Blomma (John Östman) kördes till ledningen i första sväng och kunde nå halvvarvet på 1.37,5. Sedan stämplades varvningen av på 1.39,2. Blev utmanad i omgångar under slutrundan, men svarade attackerna ärligt och höll undan till segern med en hals på 1.36,9v/2160m. Jennie Viklund äger vinnaren som tjänade 25 000 kronor.

Sindys Tove (Stefan Johansson) startade från innerspår på tillägg och hamnade i tredje invändigt. Efter ett halvvarv drogs de sist när en framförvarande häst galopperade. De gick med som andra häst i andraspår, men blev första utvändigt när 600 meter återstod. Sindys Tove började pressa ledaren i slutsvängen och kunde koppla segergreppet kort före mål til seger med en halv längd på 1.31,6v/2160m. Segern i Svensk Travsports Kallblodsserie var värd 30 000 kronor för ägarna UM Teknik & Service HB från Byske som även har fött upp vinnaren.

Noterat:

  • Det blev en andraplats för Philomenia (Caroline Forsner) före Lass Caviar (Krister Söderholm/Lars-Erik Jakobsson). 
  • Tidigare Umåkerlicenserade Jonathan Carre gästade Skelleftåtravet för att rida två hästar och det blev seger med båda. Förutom Kalles Caviar Ås, segrade han även på Wilda Fille (Jan-Olov Persson).

HP

Publicerad måndag 9 augusti 2021. info@umaker.travsport.se