Umåkerskrällar på Bodentravet

Bodentravet körde tävlingar ikväll med spel på V64® och inom kupongen levererade Umåker två skrällar. I första avdelningen tog Flare (Mikael H Björklund/Erica Sandström) en seger som dryga 100-oddsare. Sedan fyllde Mats Gällerstedt-tränade Vännfors Stjärna (John Östman) på som en 12-oddsare. Dessutom tog Ove A Lindqvist en kuskdubbel.
(På bilden Vännfors Stjärna och Britta Tjärnberg.)


Flare (Mikael H Björklund/Erica Sandström) från tillägg valde de en invändig resa och efter knappa halvvarvet hade de hittat ryggen på ledaren. I slutsvängen kunde de ta sig ut i andraspår och utmana ledare. Redan 150 kvar kopplades greppet och Flare kunde dansa undan till seger med 3,5 längder på 1.15,6v/2160m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarduon Erica Sandström & Mikael H Björklund. 

Vännfors Stjärna (John Östman/Mats Gällerstedt) var ute i ett försök i Dubbelcupen. De fick en bra start från tillägg och var snabbt framme som andra häst i andra spår. I mitten av slutsvängen sattes attacken in via tredjespår och de kunde koppla grepp i början av upploppet för att segra med en längd på 1.26,1v/1660m. Här var det 50 000 kronor i förstapris och det är Sven Olaf Nordli som är både ägare och uppfödare till stoet.

Ove A Lindqvist slog till med en kuskdubbel. Bodentränade O.K.Nalan (Gunnar Bertilsson) och Maybach W.F. (Madelene Wikstén) var hans segervapen. Dessutom grejade han en tredjeplats i treåringsloppet med Umåkerhästen Lady Wac O.C. (Anders E Sandström).

HP

Publicerad tisdag 10 augusti 2021. info@umaker.travsport.se