(Ledare) Vi peggar upp för nystart!

Traditionsenligt höststartar vi med Golf i Hästväg. Efter ett pandemiuppehåll förra året peggar de upp igen, vilket vi är glada för. Innan tävlingarna drar i gång har Anders Nilsson (tävlingsgeneral och tillika travsällskapets ordförande) arrangerat trettonde upplagan på Norrmjöle Golfklubb. Trivsamheterna fortsätter senare under kvällen och vi hälsar deltagarna välkomna till Umåker! Nystart också för att erbjuda publiken tillbaka. Det är en del förändringar och restriktioner kvar att förhålla oss till. Håll koll på dessa.


Hot’n Cold
Tredje upplagan ett av årets mest spektakulära lopp. Fullt race och från start finns bl.a. Tåga Ryker, vars stallkamrat Slotts Elden segrade i förra upplagan. Gunilla Lindström är säkerligen ute i angeläget ärende. Tåga Ryker blev slagen i förra starten av Björn Karlssons Ros Son, men han står 20 meter bakom denna gång. Från varmblodsvolten kommer bl.a. 2019-års segrare, hemmahästen Eder Bob som tränas av Anna Näslund. I år sparar vi godbiten till lopp 10.

Norrländska Elitstoet
Återigen har vi fått flera fina ston som gästar oss för detta anrika lopp med 100 000 kronor till vinnaren. Längst bak, startar duon Stjärnblomster och Forspärla. Senast de möttes satte Stjärnblomster svenskt rekord på Skellefteåtravet. En hemmahäst med i loppet, Guli Anna med Stefan Johansson. Hon står 20 meter bättre till denna gång och vi hoppas på en framskjuten placering.

Vägbygget
Under sommaren har vägbygget av västra länken fortskridit. Ni som inte besökt Umåker under uppehållet kommer se en del nya vägdragningar. Det finns en karta i programmet om vad ni har att vänta. GPS:erna är nog inte uppdaterade och det kommer under hösten att bli ytterligare nya vägdragningar.

Ny kapten på skutan
Strax innan semestern meddelade Svensk Travsport att de anställt en ny sportchef. För oss på Umåker innebar valet av Robert Karlsson att vi stod utan vd. Styrelsen har agerat snabbt och har redan utsett en efterträdare i Ulf Nilsson som närmast kommer från 25 år som lärare på Forslundagymnasiet. Ulf som har lång erfarenhet av travsporten och har även suttit i styrelsen för Västerbottens Travsällskap. Chefsbytet är någon vecka bort och vi får återkomma mer om detta.

Sandra Demby
En av sommarens roligaste travögonblick med Umåkerögon var när 17-åriga Sandra Demby segrade på Lyckseletravet med dittills segerlöse Devour Ås (tränad av Felicia Olsson). Detta var Sandras första seger med storhäst och det är såklart stort att lyckas med den bedriften redan som 17-åring. Ekipaget deltog också i Juniorchans Sommarfinal på Rättvik, men drog nitlott i spårlottningen och blev oplacerat.

Återstart
Nu när publiken är tillbaka, efter ungefär 1,5 års pandemiuppehåll, delar vi in anläggningen i tre avdelningar och det är inte tillåtet att röra sig mellan dessa.

  • Stallområdet är en arbetsplats, enbart för de som har en arbetsuppgift för tävlingarnas genomförande.
  • Restauranggästerna gör entré via huvudentrén och går sedan direkt upp till restaurangen. Endast förbokade bord, via 073-209 49 50 (gärna via SMS).
  • Utomhuspubliken får göra entré via drive-in-parkeringen, oavsett om de kommer med bil, cykel eller för fots. Det är en utomhusbiljett, så ”kläder efter väder” är ett tips. Ta gärna med en campingstol eller likande. Endast förköpta biljetter via tickster.com.
    Umåkers Damklubb säljer korv med bröd, fikabröd, kaffe och läsk i ”Sommartoton” för utomhuspubliken.

Vi kommer inte att ha några spelkassor öppna, utan allt spel sker mobilt/digitalt.

Hambletonianseger till Umeå
Travsällskapets vice ordförande Malin Åberg lyckades med bedriften att som delägare segra i Hambletonian Stakes med Captain Corey (Åke Svanstedt). Det var hela 500 000 dollar i förstapris. Kanske fortsätter succén för Malin med Willmer Gel som ikväll startar i lopp 9? Stort grattis till Malin och kretsen kring hästen!

Ove och Mats
Under sommaruppehållet har vi haft två jubilarer. Mats Gällerstedt har nått 50 år och Ove A Lindqvist snäppet högre (och längre) med 60 år. Stort grattis från oss på Umåker!

Caroline Forsner
Västerbottens Travsällskap har hållit sitt årsmöte och till ny styrelseledamot valdes Caroline Forsner. Vi passar på att hälsa Caroline välkommen till styrelsen.

Välkommen tillbaka!
Håkan Persson, sportchef/kommunikatör