Samu tog en dubbelseger

Samu Sundqvists segertåg fortsätter. Två startande från stallet ikväll, gav två nya segrar. Först ut var Facing Life (bilden) som tog tredje raka segern i Samus regi. Sedan fyllde han på med M.T.Powertool som tog första segern hos Samu, efter en andraplats i regidebuten senast.
Hemmaseger blev det även för Fly Bird Fly (Marita Oskarsson) som kördes ikväll av Jonas Karlsson.
Dubbelsegrar blev det för samspelta Micael Melander och Tiina Koskinen via Twinquit och Järvsö Nilsingemar.


web-6147.jpg

Fly Bird Fly (Jonas Karlsson/Marita Oskarsson) inledde i fjärde invändigt. Ut i andraspår 800 kvar. Fortsatte via tredjespår i slutsvängen och kunde koppla greppet i början av upploppet till seger - direkt i nya regin. Jelmer Boshoeve kördes offensivt och lade sig tidigt utvändigt ledaren. Övertog ledningen varvet kvar, men fick släppa fronten ca 200 meter senare. Kom tillbaka bra till andraplatsen. Gazoline satt i femte utvändigt. Gick på 700 kvar och avslutade bra till tredjeplatsen.
Länk till YouTube >>

web-6235.jpg

Facing Life (Samu Sundqvist) var snabbast iväg och tog hand om ledningen. Öppnade halvvarvet på 1.14,2 för att sedan varva på 1.17,7. Drog undan sista halvvarvet och kunde vinna bekvämt. Tredje raka! Bond Eagle kom igenom bra från start och hittade ryggen på ledaren. Följde med i rygg och försökte utmana på upploppet, men kunde inte gå i närkamp. Gift From Love satt i tredje invändigt. Fick fritt på upploppet och hängde med bra till tredjeplatsen.

web-6273.jpg

Twinquit (Micael Melander/Tiina Koskinen) kördes offensivt och kom via tredjespår genom första sväng för att ta ledningen när de passerade halvvarvet på 1.16,7. De fortsatte i bra tempo och nådde varvet på 1.15,9. Tempot fortsatte vara högt och de segrade säkert på 1.14,8. Jimpeto Joy galopperade när bilen släppte, ställde sig och tappade inte så mycket position. Fick till slut tredje utvändigt. Gick på i tredjespår 600 kvar. Lite trög, men fick fart i slutsvängen och avslutade bra till andraplatsen. Klammer var snabbt ut och tog hand om ledningen. Släppte till vinnaren när de nådde halvvarvet. Hann fram invändigt till tredjeplatsen.

web-6346.jpg

Rönningsgutten (Ove A Lindqvist/Niclas Torstemo) startade från tillägg, men kunde köra sig till ledningen efter drygt ett halvvarv. Väl där släppte han aldrig någon i närheten, utan drog undan med några längders ledning hela vägen hem. Överlägsen. Tangen Piril startade från 80 meters tillägg. Hamnade i femte utvändigt. Tog sig successivt framåt och avslutade positivt till andraplatsen. På gång! Guli Frodo gick på från kön ca 1100 meter från mål. Kom ner i andraspår halvvarvet kvar och kunde inte försvara sig i kampen om andraplatsen och blev trea.

web-6235.jpg

M.T.Powertool (Samu Sundqvist) öppnade raskt från start och tog hand om ledningen direkt. Det kostade 1.13,2 första halvvarvet och de kunde dämpa till 1.14,7 vid varvningen. Drog undan sista halvvarvet och fick några längders ledning. Vann överlägset. Otto Håleryd satt nere i kön. Gick på via tredjespår 750 kvar och avslutade mycket bra till andraplatsen. Isiah Boko fick loppet i rygg på ledaren. Var lite stum sista biten men räddade tredjeplatsen.

web-6476.jpg

Lexington Tooma (Jens Eriksson) kom fram i tredje utvändigt från start. Kunde hänga med i draget och kördes fram utvändigt ledaren halvvarvet kvar. Avgjorde i god tid före mål på upploppet till säker seger. Dulce de Leche kördes till ledningen och fick press efter halvvarvspasseringen. Svarade. Blev åter utmanad i slutsvängen, men kunde då inte stå emot vinnaren. Bra insats. Gun de Chanlecy tog rygg på ledaren. Fick luckan 400 kvar och avslutade vasst mitt i banan, men hann "bara" fram till tredjeplatsen. 

Amongst Stars (Kari Lehtonen) kördes till ledningen redan i första sväng. Fick öppna lugnt, 1.24 första 500 och varvet på 1.23,5. Ökade takten 800 kvar och hade bara en konkurrent kvar i leken. Gick undan till säker seger. Blushing Betty spetsade och släppte i första sväng till vinnaren. Följde med i rygg och försökte utmana i slutsvängen, men fick aldrig något grepp. Wowfactor kördes invändigt. Kunde inte haka på ledarduon, men höll bra till tredjeplatsen.

web-6585.jpg

Järvsö Nilsingemar (Micael Melander/Tiina Koskinen) kördes till ledningen efter 400 meter. De blev utmanade genom slutsvängen och upploppet ner, men svarade ärligt hela vägen till första årssegern. Wilde togs lugnt från sitt utgångsläge med bakspår på tillägg. Smög fram i något som sedan blev andra utvändigt och till slut först utvändigt efter en framförvarande galoppör. Gick i närkamp med ledaren genom slutsvängen och in på upploppet, men fick aldrig grepp. Tapper tvåa. Björnemyr Ludvig galopperade direkt i starten och tappade en hel del position. Kom tillbaka till tredje utvändigt, vilket blev andra ut efter ett varv. Försökte i tredjespår på upploppet, men kom aldrig närmare tätduon.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad tisdag 14 december 2021. info@umaker.travsport.se