Månadsbrev, november

November månad till ända och det blev snabbt riktig vinter. Bankommittén bestämde sig tidigt och enhälligt för att anlägga vinterbana strax efter tävlingarna den 20/11. Som det ser ut idag (-20) så var det ett riktigt beslut och vi får hoppas att vintern håller i sig ett bra tag.


Vi har sen sist haft såväl extra fullmäktige som ordinarie höstmöte där 29 röstberättigade antog stadgeändringen som föreslagits. Maria Croon var inbjuden (Svensk Travsports vd) informerade om framförallt utvecklingsfrågor och organisationsförändringar som är aktuella därför var det extra roligt att konstatera att Big Spender lokalen var nästan fullsatt. Närvarande fick också möjlighet att ställa frågor.

Här är väl också rätt forum för att be om ursäkt för servicen på travrestaurangen den 12/11 som inte var bra. Flera olyckliga omständigheter bidrog, men återstår bara att be om ursäkt och försöka se till att det aldrig upprepas.

I mitt tidigare brev informerade jag om vad som var aktuellt och vad vi jobbade med. Vissa saker är helt klara andra på gång.

  • Gamla rakbanan körklar.
  • Sms-lista direkt från Banmästare MB går att ansluta sig till för att få det senaste info vad gäller banan.
  • Nya skyltar beställda men sitter inte uppe ännu.
  • Beträffande hagar hann vi bara några få innan marken frös.
  • Från och med 6/12 skall också TV-bilden avsevärt förbättrats såväl på stallområdet som publiksidan då signalen nu är digital.
  • Golv i restaurang och stall-bar bonade och klara.

Umåkers stall 10B blev tvåa i Sverige när det gällde att samla in pengar till mustaschkampen. Grymt bra på flera olika sätt, pengar till forskning, pengar från ATG till 10B (50 000:-) och mindre skrot i våra utrymmen.

Vi har ett digert program under december med trav den 14/12, julmarknad på Umåker den 18/12 samt V75 på juldagen. Det är bråda dagar inte bara för tomten. Vi hoppas att såväl besökare som aktiva laddar speciellt för denna dag.

Den 14/12 har serverar vi jultallrik med småvarmt för 350:- på restaurangen där vi också har besök av Radiokanalen Pop&Rock som sänder från Umåkers travrestaurang.

Vi har ett unikt erbjudande till sällskapets medlemmar som vi bjuder på mat och måltidsdryck om personen i fråga tar med sig 3 betalande gäster. Kuskintervju, spelvärd, musik och vojlockslotteri. Boka bord via Christin på 073-209 48 50.

OBS! Samtliga besökare över 18 år den 14/12 behöver entrébiljett (hämtas gratis från tickster.com) och giltigt vaccinationsbevis. All entré till publikplats sker via Drive-In-parkeringen.
Länk till biljetterna på Tickster >>

Den 18/12 har vi Julmarknad på Umåker med massor av aktiviteter som vi återkommer med när programmet är spikat. Läs mer på hemsidan.

Vi poängterar att banan och fortkörningsstallet är stängt denna lördag.

25/12 Winter Trot Classic och V 75 tävlingar. Boka bord via Tickster! Vi har i år olika prisnivåer beroende på vart man vill sitta.
Notera att i priset ingår också bussresa t/r från centrum, entré, travprogram samt garderobsavgift.

OBS! Samtliga besökare över 18 år den 25/12 behöver entrébiljett (hämtas gratis från tickster.com) och giltigt vaccinationsbevis.
Länk till biljetterna på Tickster >>

Tänk på att vi har att anpassa oss till vad travsporten bestämmer centralt vad gäller covid och dess olika varianter. Som det ser ut idag måste besökare på publikplats kunna visa ett giltigt vaccinationspass för att bli insläppta, samma gäller för dem som vill kunna gå från stallbacken till publikplats.

Travet har hittills varit väldigt framgångsrika vad gäller att hålla oss inom de ramar vi givits och därför kunnat tävla vidare trots nedstängningar på andra områden. Låt oss fortsätta så!

Tack till alla er som kommer på möten och engagerar i Umåkers väg framåt/uppåt.
                                                Mvh Ulf Nilsson Travbanechef Umåker

imageuyrog.png

Publicerad fredag 10 december 2021. info@umaker.travsport.se