Nu är det jul igen!

Snart kan vi göra bokslut för 2021. Ännu ett annorlunda år och vi letar fortfarande efter ”det nya normala”. Innan vi stänger boken har vi för sjätte året – Winter Trot Classic – på Umåker.


Till skillnad från WTC ifjol…
…kommer vi (om inget oförutsett inträffar) att åter tävla på en isad vinterbana.
…får vi (peppar, peppar) åter hälsa publiken välkommen tillbaka till Umåker.
…har vi sju lopp med STL-status. Vilket innebär ännu högre prispengar, samt en möjlighet att kvala in till STL-finalerna på Solvalla i februari.

Entrébiljetter och covidbevis
För att underlätta för alla är det viktigt att tänka på att du innan besöket har ordnat med en entrébiljett från tickster.com. Den är gratis, men du behöver den för att komma in. Se också till att du har ett giltigt covidbevis, samt legitimation med dig. Vi har två entréer öppna, huvudentrén och drive-in.

Ta bussen!
I samarbete Göstas Buss kommer det att gå bussar från Norrlandsoperan inför tävlingarna, samt i retur efter tävlingarna. Dessa bussar är gratis att åka med. Vi har begränsade parkeringsmöjligheter, så vi rekommenderar er som har möjlighet att ta bussen.

Lars Öströms Stolopp
I år har vi ett nytt upplägg på Lars Öströms Stolopp som jag hoppas kommer att bli permanent. Efter några inspel om att det saknas stolopp för de unga kallblodsstona efter att Kriteriet och Derbyt är kört, så känns det bra att erbjuda tre- och fyraåringarna att göra upp i ett lopp för att hedra minnet av Lars Öström. I år har vi kryddat loppet med 100 000 kronor i förstapris och det är ett fint startfält. Hemmahoppet står till Guli Kajsa och Mats Gällerstedt.

Mats Djuse är ny champion
Kuskchampionatet var i praktiken avgjort för länge sedan när Mats E Djuse inledde året på Umåker oerhört starkt. Redan vid sommaruppehållet i maj stod han på 20 segrar. Nu tar han över stafettpinnen från lillebror Magnus som varit champion de två senaste åren.

Tränarchampionatet
Här är det inte avgjort. Vi har Markus Pihlström i ledning med en seger före Robert Dunder och två före Daniel Wäjersten. Wäjersten har endast en (J.H.Mannerheim) till start, vilket gör att han är borta ur championstriden. Pihlström inte är här idag, men Dunder har tre till start. Det krävs minst en seger och en andraplats för att Dunder ska ta sig förbi.

Damklubbens Ungdomsserie
Vi inleder tävlingarna med åttonde och sista avdelningen i Damklubbens Ungdomsserie. Här kommer det att bli jämnt, in i det sista! Vi har fyra med segerchans (ev. några till, om det blir minuspoäng för bestraffningar). Det är tight mellan Jill Ivarsson och William Strand, som jagas av bröderna Mats och Magnus Djuse.

Hemmahästar
Om jag räknat rätt har vi 16 Umåkerhästar på V75-kupongen och vi kan lägga till ytterligare fyra som tävlar om minst 100 000 kronor i ramloppen. Det vore otroligt skönt om vi kunde spräcka ”STL-nollan” i elfte timmen! Heja Hemmalaget!

Samarbetspartners
Vi har samarbetspartners till samtliga tolv lopp. Stort tack till er alla! (i loppordning), Umeå Måleri, Visit Umeå, ML Husbilar, Göstas Buss, UM Fastigheter, Ramirent, Umeå Hamn, Lindholms Bil, Centerpartiet, Menhammar Stuteri, Norrmaskiner och Lundquists Måleri. Varmt välkommen!

Välkommen till Umåker!
God Jul och Gott Nytt År!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör