Femte raka för Buska Blyg

Vi lunchtravade i vintrigt landskap på Umåker idag och det blev två hemmasegrar. Xtra G.T (Tino Lindström) och Lill Elden (Robert Kärrman) vann båda på bra sätt. Robert Bergh-tränade Buska Blyg (bilden) tog sin femte raka seger. Duon Mats E Djuse/Hanna Olofsson slog till med en dubbelseger.


Buska Blyg (Rikard N Skoglund/Robert Bergh) inledde i kön från sina dubbla tillägg. Gick på i tredje 1400 kvar och fick kort senare en rygg att följa. Tog sig fram utvändigt ledaren dryga halvvarvet från mål och hade grepp på ledaren i slutsvängen. Gick undan till säker seger på upploppen. Femte raka! Alvgrim fick loppet i fjärde utvändigt. Kom fram bra och avslutade bra till andraplatsen. Guldhagens Kevin fick göra jobbet utvändigt ledaren. Körde sig till ledningen 700 kvar och höll bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/eL119aTp_y0

Magic Caviar (Mats E Djuse/Hanna Olofsson) var snabb från springspår och kördes till ledningen in i första svängen. Fick bestämma tempot till 1.17,7 första halvvarvet för att varva på 1.19,6. Sprintade säkert undan till säker seger till slut. Wall Street Neo kördes i tredje invändigt. Kom loss på upploppet och spurtade till andraplatsen. Serious Sam satt i andra utvändigt och blev först i andraspår i utgången av slutsvängen. Höll sin fart bra, men blev störd på upploppet och kunde inte köras för fullt sista biten.
https://youtu.be/MbAFa3dM0mA

Xtra G.T. (Tino Lindström) fick loppet i tredje utvändigt. Kunde vänta till dryga halvvarvet kvar med att gå på. Gick en bra slutrunda och kopplade greppet i början av upploppet. Vann lätt! Affair Amok satt i andra utvändigt och tog rygg på vinnaren genom slutsvängen. Försökte utmana, men kom aldrig i närkamp. Fortsatt form. Dazzling Pearl satt i kön. Gick med i tredjespår på sista långsidan. Avslutade positivt till tredjeplatsen.
https://youtu.be/PxK6Erb_urA

web-4299.jpg

Eskimo Brother (Micael Melander/Stefan Lundmark) kördes till ledningen. Fick bestämma tempot. Blev rejält utmanad på upploppet, men kunde gå undan till säker seger. Lexington Tooma kördes fram utvändigt ledaren med dryga varvet från mål. Pressade ledaren, men fick aldrig grepp och tog andraplatsen. Sambucus P.R. satt i kön. Gick med i tredjespår under slutrundan. Avslutade vasst långt ut på upploppet till en tredjeplats.
https://youtu.be/PxK6Erb_urA

web-4386.jpg

Lill Elden (Robert Kärrman) startade från dubbla tillägg och kom ikapp klungan efter 700 meter, vilket då blev andra utvändigt. Fick mysa med bakom ledarduon till attacken kom i tredjespår 500 kvar. Hade övertag i slutsvängen och kunde gå undan till säker seger på upploppet. Vännfors Grynet var snabbast ut av tilläggshästarna och satt i ledningen efter 400 meter. Blev pressad i omgångar under slutrundan. Kunde dock inte freda sig mot vinnaren, även om hon försökte komma tillbaka. Risåvinnie gick ut som första häst i andraspår efter 600 meter och gled fram utvändigt ledaren. Pressade ledaren, men fick nöja sig med tredjeplatsen.
https://youtu.be/uFemYqvthkQ 

web-4477.jpg

Smash Into You (Henrik Svensson) kördes direkt till ledningen. De blev väldigt odramatiskt när han segrade via 1.20,2 (f.500) och varvade på 1.21,5. Fick en lucka i slutsvängen och vann enkelt. Enzio Crown öppnade bra och tog ledarryggen. Hakade på, men fick släppa någon längd till slut. Hayden Web kördes invändigt och följde med till tredjeplatsen.
https://youtu.be/2EjlSmKk64s

image0zrhe.png

Lome Titan (Björn Karlsson) klev ut som första häst i andraspår en bit ner med 1300 kvar, fick kort senare andra utvändigt. Gick på i tredje 600 kvar och kunde koppla greppet i slutsvängen. Höll emot de övriga och segrade säkert till slut. Ior Express låg nere i kön, men tog rygg på vinnaren. Följde med bra till en andraplats, utan att kunna hota. Marodören galopperade efter 150 meter och tappade en hel del mark. Kom ikapp fältet och gick en stark slutrunda till tredjeplatsen. 
https://youtu.be/5-4lQ3CfLXY

web-4676.jpg

Galak Beji (Mats E Djuse/Hanna Olofsson) låg med som andra häst. Gick ut 700 kvar och pressade på ledaren som försvarade sig. Det blev en tight upploppduell med tight målfoto, men Galak Beji hade nosen först på linjen. Entre spetsade och inledde lugnt. Sedan skruvades tempot successivt upp och han utsattes för hård press, men kunde försvara sig till kort före linjen. Tapper. Klammer låg som sjätte häst på innerspårsraden. Ut i andraspår 800 kvar och en rygg, men tvingades senare ut i tredje för egen attack. Bra avslut till tredjeplatsen efter lång frånvaro.
https://youtu.be/JdcdLPqxc-4

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman