Xtra G.T. spurtade vassast

Det var lunchtävlingar idag på Umåker. Tre hemmasegrar. Xtra G.T. och Tino Lindström (bilden) spurtade vassast i V4-avslutningen. Hayden Web (Catarina Norqvist) spurtade också till seger, medan Springbank (Monica Sjöström) ledde runt om till sin seger. Mats E Djuse tog en kuskdubbel och utökar ytterligare i Championligan.


imaget5kd.png

Zorro Swing (Jens Eriksson) kördes invändigt i kön. Gick med i angrepp i slutsvängen och spurtade snabbast mitt i banan till klar seger. Vic de Luxe satt i tredje utvändigt och kunde vänta till slutsvängen med att gå på i tredjespår. Kopplade greppet i början av upploppet, men kunde inte stå emot när vinnaren kom utvändigt. Oleander Face öppnade bra till utvändigt ledaren. Blev avlöst 1500 kvar och avslutade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/iaF2rb8u8EI

web-4892.jpg

Absolut Big Red (Jonas Johansson) träffade perfekt från springspår och sprintade till täten. Fick bestämma tempot och kunde successivt öka under slutrundan. Gick undan till säker seger. She's My Heaven öppnade också bra, men fick göra jobbet utvändigt om ledaren. Försökte gå i närkamp, men fick aldrig fatt i vinnaren. Klart bra insats igen. Vicomte d'Inverne fick ledarryggen och hakade på denne hela vägen till en tredjeplats.
https://youtu.be/hYL1F5bxYJg

Guli Roy (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) kördes till ledningen och fick styra tempot. Ökade takten 600 kvar och successivt drogs fältet isär. Gick undan på upploppet, även om det kom några vassa försök att utmana. Hallsta Vinnex kördes fram i andrautvändigt. Attackerade i slutsvängen och avslutade bra till andraplatsen. Demex fick göra grovjobbet utvändigt om stallkamraten. Kämpade tappert till en tredjeplats.
https://youtu.be/LY5xf_Nqk5Uv

Xtra G.T. (Tino Lindström) kunde inte vara med i öppningen och hamnade nere i kön. Gick på i slutsvängen och levererade ett rykande upplopp. Hann fram till säker seger. Grym avslutning! Affair Amok kom iväg som tredje häst och klev ut som första häst i andraspår när de fyllde på bakifrån. Kämpade åter starkt till en andraplats. One For You öppnade raskt till ledningen. Höll bra, men kunde inte stå emot attackerna till slut och fick nöja sig med en tredjeplats.
https://youtu.be/npyunJdzDqw

Andre Agassi (Jimmy H Andersson) kom fram till tredje utvändigt och gick sedan med i tredjespår varvet kvar. Fick ut i fjärde spår redan 700 kvar. Kom ner i tredjespår i slutsvängen och levererade ett snabbt upplopp för att kunna avgöra kort före mål. Starkt! Pinewood Man kördes till ledningen i första sväng. Kunde inte stå emot vinnaren sista biten. Enge Lincoln öppnade snabbt från springspår och spetsade inledningsvis. Släppte in i första sväng. Fick sen lucka på upploppet och grejade tredjeplatsen.
https://youtu.be/1PmkTk25SZM

imagecsh.png

B.W.Kungen (Ove A Lindqvist/Jan Ove Olsen) kom igenom otroligt bra från bakspår på tillägg och var med som tredje häst redan i första sväng. Gick ut som första häst i andraspår 1200 kvar och körde sig till ledningen 750 meter från mållinjen. Fick press 500 kvar, men svarade och kunde hålla undan till seger. Bra! Guli Frodo var första häst i andraspår, en bra bit ner i fältet. Fick tredje utvändigt när de gick ut på slutrundan. Följde med bra och avslutade bra på upploppet till andraplatsen. Bara Blixten öppnade raskt till ledarryggen. Gick ut i andra utvändigt varvet kvar. Pressade ledaren 500 kvar, men kunde inte få grepp på honom. Kämpade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/xFO6m7WIF3Q

Hayden Web fick loppet i rygg på ledaren. Kunde gå på i andraspår och utmana ledaren in på upploppet. Tog sig förbi och kunde sedan hålla undan för attacken bakifrån till segern. Ronja Boko satt i tredje-fjärde utvändigt. Gick med i tredjespår på sista långsidan. Kom i egen attack in på upploppet och gick snabbast, men hann inte fram. Next to Wurst spetsade och ledde in på upploppet, men fick ge sig sista biten.
https://youtu.be/wqsylfdzxa8

web-5369.jpg

Springbank (Micael Melander/Monica Sjöström) var snabbast från start och tog hand om ledningen. Fick styra tempot och ryckte undan i slutsvängen. Fick några längder och kunde vinna ohotad. Hunter Dillon hamnade i en bit ner i fältet. Gick med i tredjespår halvvarvet hem och avslutade positivt till andraplatsen. Vincent Caprese var med som tredje häst. Tog sig ut i tredje utvändigt och gick på i tredjespår halvvarvet kvar. Avslutade bra till en tredjeplats.
https://youtu.be/z27oco1RIII

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman