Schyssta kusken – nytt lopp på Umåker

Umåker lanserar ett nytt lopp, Schyssta kusken. Det är ett lopp som i år kommer att köras lördagen den 15 maj, samma dag som vi kör vår STL-dag med spel på V75®. Konceptet är att loppet kommer att vara för körsvenner som under 2020 på Umåker inte har fått bestraffning för drivning eller felaktigt bruk av körspö.


- Det känns rätt signaler att premiera kuskar som kör och rider schysst med hästarna på Umåker. Vi kommer i år att göra detta på vår största tävlingsdag som är den 15 maj. Jag tror att fler banor kommer att följa efter, säger Håkan Persson, sportchef på Umåker.

De tolv kuskar som kört/ridit flest lopp på Umåker under 2020 och inte blivit bestraffade för drivning eller felaktigt bruk av körspö är kvalificerade att köra i ”Schyssta kusken”. Loppet kommer att ha 50 000 kronor i förstapris, samt ett speciellt hederspris till den körsven som är först i mål – utan bestraffning för drivning eller felaktigt bruk av körspö. Det gäller alltså att även köra schysst i detta lopp, annars går kuskens hederspris till den som blir tvåa.

De tolv kuskar som kört/ridit flest lopp på Umåker under 2020 utan bestraffning för drivning eller felaktigt bruk av körspö är,
Krister Söderholm 107 lopp, Ulf Ohlsson 82, Micael Melander 74, Mika Forss 46, Malin Viklund 45, Jan Norberg 44, Stefan Johansson 42, Rikard N Skoglund 41, Veikko Haapakangas 36, Daniel Wäjersten 34, Nicklas Westerholm 33 och Ricky Eklund 32.

I framtiden är det tänkt att loppet ska köras i början av året på samma dag som vi kör Mästerkusken, som är för de tolv segerrikaste kuskarna på Umåker föregående år.

Håkan Persson

Publicerad fredag 12 februari 2021. info@umaker.travsport.se