Tangen Piril var Stensäker

Ikväll kördes det tävlingar på Bodentravet och det blev två Umåkersegrar. Först var Tangen Piril (Diana Sten) överlägsna i DubbelCupens försök med 50 000 kr i förstapris. Sedan segrade Magnifik Brodde (Ingemar Hultqvist) enkelt från ledningen med Samu Sundqvist. 35 000 kr in.


Tangen Piril (Micael Melander/Diana Sten) inledde i kön från sina dubbla tillägg, vilket blev fjärde utvändigt när fältet formerat sig. 800 kvar kom de fram i andra utvändigt och kunde avancera i tredjespår 550 kvar. Tangen Piril sköljde till ledningen med 400 kvar och gick undan till en överlägsen skrällseger med sju längder på 1.26,7v/2180m. Det var 50 000 kronor i förstapris till ägarinnan Diana Sten i Nordmaling. Här avslutade Guli Anna (Stefan Johansson) positivt till tredjeplatsen efter trafikproblem och sen lucka.

Magnifik Brodde (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) kördes till ledningen i första sväng och sedan fick de dämpa tempot till 1.16,5 på halvvarvet för att sedan varva på 1.19,5. Varvet kvar utsattes de för ett kupp försök, men Sundqvist var med på noterna och försvarade täten. Sedan sprintade Magnifiken undan enkelt via 1.12,5 sista halvvarvet till seger med 2,5 längder på 1.16,9a/2140m. Stall Ratu kunde räkna in 35 000 kronor när Magnifik Brodde tog sin andra raka seger för i år.

Noterat:

  • Boston Flip (Stefan Johansson) grejade en andraplats i en spårtrappa och visade att formen fortsatt är god.
  • John Östman tog en kuskseger bakom Tåga Odin (Vilho Keskimaunu) i kvällens inledande lopp.

HP

Publicerad måndag 8 februari 2021. info@umaker.travsport.se