Hallå där...Malin Åberg

Vi gratulerar hästägaren Malin Åberg som deläger Willmer Gel som V75-segrade på hemmaplan under Winter Trot Classic. Hon deläger honom via sitt bolag Skogsro Konsult&Utveckling AB tillsammans med Vp Gruppen AB.


Grattis till V75-segern med Willmer Gel!
- Tack så jättemycket! Det var en fantastisk kväll!

Det var i ”Varma Hästägarkannan” och det kanske betydde lite extra?
- Ja, det gjorde det verkligen då detta lopp vanns av min pappas första häst Boss Ilo 1974. Jag är uppvuxen med den segerkannan som man får som hederspris hemma och min mamma håller nu på att leta fram just den som Boss Ilo fick bland gömmorna så ska den få stå bredvid Willmers kanna. Det är nu tio år sedan pappa gick bort och jag vet att han skulle ha varit väldigt stolt över detta. Så förutom att det är otroligt stort med en V75-seger så blev det också lite extra känslomässigt.

Hur kändes det under loppet när han tog ledningen?
- Det kändes ju jättebra att han fick ledningen då det var det som var planen. Sedan så är ju Willmer lite seg så nog hann jag bli stressad flertalet gångerna då Ohlsson snabbt fick rycka norsken och propparna åkte redan varvet före mål. Men han har alltid sett ut såhär i lopp och har ju aldrig tidigare fått gå i ledningen så då blev han lite mer bekväm också. Men direkt det kommer upp häst bredvid så tar han i. Jag hann bli lite stressad när Digital Ink gick på i tredje spår i sista sväng, men det gick ju bara fint!

Micael Ågren tränar hästen, hur engagerad är du i det dagliga arbetet med hästen?
- Jag sköter träningsupplägg och fix av Willmer och min andra häst Roger America och Micael kommer med goda råd och är ovärdelig gällande exempelvis hjälp med balansering och om jag får förhinder när det gäller körning någon dag.

Hästen är relativt nyköpt. Hur kom du över honom?
- Jag och min gode vän Roger Strängdal köpte honom i oktober på Wenngarn sales på Åby. Vi hade kollat in hans lopp i lopparkivet och tänkte att han borde kunna hävda sig bra här uppe. Att Johan Untersteiner som tränade honom innan dessutom berättade att han var en enormt snäll och trevlig häst gjorde ju inte saken sämre.

Planerna framåt för Willmer Gel?
- Om allt går enligt plan så ska han göra två lopp i januari, på Bergsåker och Umåker. Sen har jag en liten tanke på att kunna starta honom i ett 3140 m lopp söderut i mitten av februari där det var väldigt fina prispengar, och en väldigt bra propp för honom. Men nu tar vi dag för dag och hoppas/ser till att han håller sig fräsch och fin.

Vad har du för förhoppningar på 2021?
- För Willmers del så blir det mycket fokus på att han får hålla sig fräsch och fortsätta utvecklas. Sen hoppas man ju givetvis på någon fler seger och fina prestationer.
- Rent privat ser jag, och sannolikt resten av världen, fram emot en mer normal tillvaro. Bara en sådan sak att kunna gå på trav som enbart åskådare kommer kännas som en enorm lyx när det blir möjligt igen.

Text: Håkan Persson
Bild: Jenny Rehnman

Publicerad lördag 2 januari 2021. info@umaker.travsport.se