Hallå där...Manolito Lindström

Vi gratulerar hästägaren Manolito Lindström som deläger Walther På G. till V75-segern under Winter Trot Classic. Han var nära en dubbelseger, eftersom även Fabian B.R. var trea i samma lopp.


Grattis till V75-segern med Walther På G.!
- Tack! Jag är som på moln.

Är detta din största seger som hästägare?
- Jajamen! Jag har haft hästar för ut och hade någon seger för 20 år sedan på Hoting. Aleksi Kytölä har gjort ett grymt jobb med hästen och det var nära att det skulle ha blivit en dubbelseger för oss när Fabian B.R. blev trea.

Hur kändes det under loppet?
- Aleksi sa innan loppet att hästen kändes bra, så det fanns lite förhoppningar. Jag såg loppet utanför stallfiket och var väldigt spänd under loppet. Sedan blev jag dunderglad, så jag höll nästan på att spricka. Skrek så högt att folk undrade nog vad det var för fel på mig. Jag var helt borta i huvudet. Det bara small till!

Aleksi Kytölä tränar hästen och ni har en del samarbete. Hur ser det ut?
- Jag satt hos min bror Allan Lindström och pratade om att Aleksi hade flyttat till Sverige. Sedan hittade jag en häst (Maiken Tooma) i Estland som jag ville lämna i träning. Då ringde jag till Aleksi som jag inte kände sedan tidigare. Efter det har det rullat på och han har även skaffat fram Fabian B.R. till mig.
- Jag är väldigt nöjd med att vara hästägare hos Aleksi. Han är en väldigt duktig hästkarl. Sedan känner jag mig väldigt välkommen hos Aleksi. När man kommer till stallet är det fika på bordet och det känns som att komma hem. 
- En sak som jag uppskattar väldigt mycket är också att Aleksi ringer direkt om det är något med hästen. Stort som smått. Han hör också av sig och diskuterar i vilka lopp som vi ska starta i. Jag har sagt att han har bollen, men han vill ändå att jag ska kunna vara delaktig. Det känns bra

Walther På G. är relativt nyinköpt. Hur kom du över honom?
- Det är jag och min son, samt en tredje person som deläger honom tillsammans. Vi såg att han var till salu och la ett bud som de accepterade.
- Jag tog först hem honom till mig och insåg att detta var en lite hårdare häst än en vanlig häst. Det här är en häst för Elitserien och jag känner att jag inte är på den nivån. Därför flyttade jag hästen till Aleksi.

Planerna framåt för Walther På G.?
- Han får vara kvar hos Aleksi och starta på. Det är Aleksi som har bollen, men jag tror inte att det blir vinterträning.

Vad har du för förhoppningar på 2021?
- Jag hoppas att båda hästarna får starta på och gärna i något stort lopp. Jag har aldrig haft så bra hästar förut och det är helt nytt för mig att få tävla om sånna pengar.

Tack och stort lycka till framöver!

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad tisdag 5 januari 2021. info@umaker.travsport.se