Inför GS75® (dubbeljackpot) Umåker: Hoppas leda hela vägen

Aleksi Kytölä selar ut hela sju hästar när Umåker kör GS75® som kryddas med en jackpot på drygt fem miljoner kronor.
- Min bästa chans är Walther På G. Jag hoppas han kan leda hela vägen, säger hemmatränaren.


Finländaren har varit i Sverige några år och levererar jämna siffror år efter år. Förra året körde stallet in 2 miljoner kronor och det är Aleksi Kytölä relativt nöjd med.
- Jag har ingen riktig topphäst. Alla hästar bidrar och det hoppas jag fortsätter så, sedan hoppas jag få fram en riktigt bra häst framöver, det kämpar alla för.
Om 6 Walther På G. (GS75-3) är en häst för exempelvis V75 framöver står skrivet i stjärnorna. Hästen har visat fina takter hittills och vunnit 11 lopp på 28 starter. Umåkertränaren har haft hästen sedan i höstas och gjort två starter och det blev en imponerande seger senast.
- Han vann lätt från ledningen och det är en häst jag hoppas på. Nu har han inte startat på en månad och det är väl det enda som oroar mig lite. Han känns jättefin i de intervaller jag kör. Jag har inte kört något banjobb med honom och det brukar jag inte göra. Senast var det kort distans, jag har ingen känsla av att han ska vara missgynnad av att det nu är 500 meter längre. Han är startsnabb och trivs i ledningen och jag tror på en bra chans.
Stall Kytöla selar ut ytterligare sex hästar som han kommenterar så här.
- 12 Emilie K. (GS75-1) håller vettig form, men är mer eller mindre bortlottad och kan hon få med sig lite pengar är jag nöjd.
- 8 Wasa Warrior (GS75-4) håller bra form, men även han har ett dåligt läge och behöver en hel del tur för att komma in i loppet. Jag ligger lite lågt.
- 10 Fabian B.R. (GS75-4) är i fin form och tränar bra. Jag hoppas det blir tempo på loppet för då kan han plocka ner många till slut, detta är min näst bästa chans.
- 3 Storm Raider (GS75-6) är inte så tokig, men är inte att lita på. Han känns fin i jobben och han kan faktiskt vara en rysare att se upp med.
- 6 Mr Joke Diamond (GS75-6) letar efter formen och jag är nöjd om han kan få med sig en peng.
- 13 Dillon Ride (GS75-6) har svårt att hålla sig i trav. Han tränar fullt godkänt, men i första hand måste han ta sig igenom loppet utan galopp.

Publicerad söndag 31 januari 2021. info@umaker.travsport.se