Conrads Gregor tillbaka i fint slag

Det blev fyra hemmasegrar under söndagens tävlingar. En som var riktigt bra, var Sören Lennartson-tränade Conrads Gregor som Krister Söderholm körde till ledningen och vann enkelt med. (bilden) Både Fabian B.R. (Aleksi Kytölä) och Willmer Gel (Micael Ågren) stod för starka prestationer mot bra motstånd. Tävlingarna inleddes med att Quatre Star (John Östman) var överlägsna. Mats E Djuse tog en kusktrippel och Robert Dunder en tränartrippel. Kuskdubblar noterades för John Östman och Robert Dunder.


thumbnail_web-3264.jpg

Quatre Star (John Östman) hamnade nere i kön från sitt bakspår. Avancerade framåt ca 1,5 varv från mål och landade 1250 kvar utvändigt ledaren. Pressade ledaren på sista långsidan och övertog ledningen 500 kvar. Gick undan till en mycket enkel seger. Wasa Windy kördes invändigt och avslutade bra till andraplatsen före Rass Tanic som också körts invändigt och spurtade bäst därbakom.
https://youtu.be/x1XCzhfYqAc

Dött lopp! Nuclear Håleryd (Robert Dunder) inledde i tredje utvändigt, vilket blev fjärde utvändigt. Gick på i tredjespår 1100 kvar och landade utvändigt ledaren 800 kvar. Pressade vidare till ledningen 550 kvar och blev rejält utmanad sista biten av Serious Sam (Jens Eriksson) och de fick dela på segern. Serious Sam hade rygg på Nuclear Håleryd under i stort sett hela loppet. Följde med som andra häst genom slutsvängen och utmanade rejält mot linjen. Hann fram till delad seger. Glamour du Dessert inledde i rygg på ledaren, men tog sig ut i tredje utvändigt. Tog sats genom slutsvängen och avslutade bra till tredjeplatsen.
Y

imagehjxtv.png

Keep Calm Boko (Robert Dunder) startgalopperade och tappade massor av mark. Körde ikapp fältet med 1300 kvar och lade sig sist utvändigt. Gick med i tredjespår genom slutsvängen och kopplade tidigt grepp till en överlägsen seger. Imponerande debut! Miss L.A. inledde sist av de felfria som låg på ett pärlband. Gick ut i andraspår 1300 kvar och fick senare en rygg. Avslutade bra till andraplatsen. Hayden Web spetsade på två steg från springspår. Ledde en bit in på upploppet, men kunde inte försvara sig mot attackerna och blev trea.
https://youtu.be/-0NWPi5e8ok

web-3501.jpg

Even's Good Girl (Mats E Djuse/Robert Dunder) tog en säker start och lade sig som första häst i andraspår. Kördes till ledningen 1450 kvar när startrusningen lagt sig. Fick någon längds försprång i slutsvängen och gick undan till säker seger - tredje raka! Filippa Am fick loppet i fjärde utvändigt och gick på 800 kvar, fick en rygg att följa. Hängde med positivt till andraplatsen. Affair Amok gick på i tredjespår 750 kvar och fullföljde godkänt till tredjepriset.
https://youtu.be/zdZ0lPrxpBc

B.W.Rune (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) lade bort massor av mark på en startgalopp. Hade stor lucka som betades av successivt. Anslöt till klungan 550 kvar och fortsatte framåt i spår. Gick runt dom i slutsvängen och kopplade greppet i god tid före mål. Imponerande insats! Hallsta Vinnex var snabbast iväg från dubbla tillägg. Gick ut som första häst i andraspår 1500 kvar och gjorde en tapper insats, men kunde inte svara vinnaren sista biten. Nordby Kuling spetsade och försökte dra i sitt tempo. Fick släppa ledningen varvet kvar, men kom tillbaka via en bra avslutning till tredjeplatsen.
https://youtu.be/q9qeK3P26o8

web-3661.jpg

Willmer Gel (Ulf Ohlsson/Micael Ågren) kördes fram utvändigt ledaren med 1,5 varv från mål. Lade press på ledaren på sista långsidan, men fick inget grepp och kröp ner i rygg på ledaren i slutsvängen. Gick ut till attack på upploppet och segade sig ikapp...och förbi. Starkt insats. Walther På G. laddades mot ledningen, men fick svar. Kunde pressa sig till ledningen efter ett halvvarv som inleddes på i underkant av 1.11. Pressades på långsidan också, men försvarade sig. Höll bra till andraplatsen. Mycrazydream inledde som första häst i andraspår, men blev avlöst och fick andra utvändigt. 
https://youtu.be/Ph-HTTmpWmg

blobid1.jpg

Fabian B.R. (Mats E Djuse/Aleksi Kytölä) kördes fram utvändigt ledaren med 1500 meter hem. Lade in pressen på ledaren i slutsvängen och kopplade greppet direkt på upploppet. Vann kontrollerat. Importedfrmdetroit kördes i femte utvändigt. Gick med i tredjespår under slutrundan och levererade en rejäl avslutning till andraplatsen. Wasa Warrior hittade andra utvändigt. Såg formstark ut och avslutade till tredjeplatsen mellan hästar. Passas framöver.
https://youtu.be/yBOK7cyCT0M

blobid3.jpg

Ängsjokern (John Östman/Jan Ove Olsen) inledde utvändigt ledaren och kördes till ledningen 1500 kvar. Drog i sitt eget tempo och kunde vinna komfortabelt. Äntligen första segern! Farm Glittra var snabb ut, men släppte för en invändig resa. Gick ut i andraspår 1200 kvar, men fick galopp efter några steg. Tappade en del, men kom tillbaka och avslutade bra till andraplatsen. Vinner snart. Hallsta Goudis kördes invändigt i kön och hittade ut i andraspår på sista långsidan. Bra avslut till ett tredjepris.
https://youtu.be/6wBnCZwe-18

Flight Deck (Magnus A Djuse/Rurik Kjötar) kördes fram som första häst i andraspår för att fortsätta till ledningen efter ett halvvarv. Kontrollerade händelserna och gick undan till säker seger. A.W.'s Fastlight spetsade i första sväng och släppte till vinnaren. Hakade på bra till andraplatsen. Boston Flip avslutade starkt till tredjeplatsen efter ett lopp i tredje utvändigt.
https://youtu.be/KthW6jMp-UE

web-3984.jpg

Conrads Gregor (Krister Söderholm/Sören Lennartson) öppnade raskt, men inte raskast - kom ut och kunde överta ledningen i första sväng. Höll tempot uppe och bjöd inte in konkurrentera matchen. Vann enkelt på bra sätt. Santana's Ultimate kördes invändigt. Fick luckan 300 kvar och avslutade piggt till andraplatsen. Gelato satt i andra utvändigt och gick på 500 kvar i tredjespår. Gick bra genom svängen och höll farten bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/c-qaiuOq9s0

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman