Andra raka för Gurra Palema

Bodentravet körde sin sommar-V86:a ikväll och det blev en Umåkerseger via Gurra Palema (Thule Jonsson) som tog sin andra raka seger. Detta via ett lopp mestadels utvändigt ledaren, men trots det kunde greppet kopplas i tid före mållinjen.


Gurra Palema (Sandra Eriksson/Thule Jonsson) kom igenom bra från sitt bakspår och hamnade i 2-3 par utvändigt. 1300 meter från mål gick de på i tredjespår för att landa utvändigt ledaren med dryga varvet kvar. Sista halvvarvet började Gurra pressa ledaren och det blev en upploppsduell, men kort före mål kunde segergreppet kopplas till seger med en halv längd på 1.14,2a/2140m. Det var 60 000 kronor i förstapris till Firma Thule Jonssons Hästgård i Röbäck.

Noterat:

  • I montéloppet Nils Bergmans Minne blev det hårt i mål, men målfotot visade tyvärr att det blev en andraplats för Chocolate Gold (Jessica Nilsson/Thomas Lindbom). En fin insats som belönades med 30 000 kronor.
  • I Scandal Plays Minneslopp kämpade Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) storstilat och utmanade ledaren hela vägen in i mål. Andraplatsen var värd 50 000 kronor.
  • I kvällens avslutande lopp blev det en kuskseger för Krister Söderholm bakom Witheveryheartbeat (Anna-Carin Sandberg) som ledde runt om. Här noterade vi en tredjeplats för Nimbus Southwind (Mats Gällerstedt/Karl Gunnar Vestman).

Text: Håkan Persson
Foto: Jeny Rehnman/TR Media

Publicerad onsdag 28 juli 2021. info@umaker.travsport.se