Klart med ny travbanechef på Umåker

Umåkers nuvarande vd Robert Karlsson går under hösten vidare till en tjänst som sportchef för Svensk Travsport, vilket vi meddelade i juni. Nu har Umåker klart med hans efterträdare och det blir Ulf Nilsson. Han kommer från en tjänst på Forslundagymnasiet där han bl.a. har undervisat i företagsekonomi, entreprenörskap och häst.


Ulf har en gedigen travbakgrund. Han har bl.a. varit lärling och försteman hos Anders Lindqvist när han verkade på Halmstadstravet i början av 90-talet. Sedan var Ulf stallchef och lärare på Trav- och galoppskolan i Kvinnersta, tills utbildningen flyttade till Wången. Han har kört ca 350 travlopp, varit ansvarig för licensutbildningen på Umåker under 15 år, suttit i styrelsen för Västerbottens travsällskap, men även tränat och fött upp travhästar. Samt att han de senaste 25 åren varit gymnasielärare på Forslundagymnasiet, bl.a. med inriktning på hästämnen och trav.

- Ambitionen är att utveckla alla delar – såväl sportsligt som publikt. Med min bakgrund är det också naturligt att jag brinner för att utveckla ungdomsdelen och nyrekrytering, säger Ulf Nilsson som också har förhoppningar om att locka hit någon eller några nya proffstränare till banan.

- Jag kommer att börja med att lyssna på medarbetare, aktiva och sällskapets medlemmar. Vi är en liten organisation och kommer att söka externa samarbeten. Jag vill att fler ska få uppleva adrenalinkicken att äga och träna travhästar. Travsporten är unik. Den är lika för unga, som gamla. Vi pratar alla samma språk och umgås på samma stallbacke.

Ordförande Anders Nilsson är mycket nöjd med rekryteringen av ny travbanechef.
- Vi är glada att vi har kunnat knyta Ulf Nilsson till uppdraget. Han passar utmärkt för tjänsten, speciellt i den ungdomssatsning som görs från centralt håll via Svenskt Travsport. Umåker ska utveckla den redan väl fungerande ungdomsverksamhet som vi bedriver via travskolan. Vi vill bli fler travsportsaktiva i Umåkersregionen, säger Anders Nilsson.

Ulf kommer att jobba parallellt med Forslundagymnasiet och Umåker tills han fullt ut tillträder tjänsten officiellt på Umåker under oktober.

Frågor besvaras av,
Ulf Nilsson, tillträdande travbanechef Umåker, 070-327 61 71.
Anders Nilsson, ordförande Västerbottens travsällskap, 070-537 88 31.

Publicerad tisdag 27 juli 2021. info@umaker.travsport.se