Dubbel för Stefan Johansson

Det travades på Skellefteåtravet under förmiddagen och Stefan Johansson slog till med en tränardubbel. Först segrade Klammer i ett montélopp med Susanne H Osterling. Sedan körde chefen själv till överlägsen seger med Sindys Tove.


Klammer (Susanne H Osterling/Stefan Johansson) inledde som sista häst från start, men tog sig sedan successivt framåt som första häst i andraspår i det utdragna fältet. Var snett utvändigt ledaren 600 kvar och tryckte sig till täten halvvarvet kvar. Gick undan i slutsvängen och kunde vinna med 3,5 längd på 1.17,3v/2160m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna, Stefan Johansson, m fl.

Sindys Tove (Stefan Johansson) var ensam i "20-fållan" och kom iväg som fjärde häst, vilket blev tredje när en av de på start galopperade. Gick ut som första häst i andraspår 1450 kvar för att överta kommandot 1200 kvar. Drog undan och ökade försprånget under slutrundan. Vann lätt med åtta längder på 1.30,8v/2160m. Även här var det 10 000 kronor i förstapris till ägarna UM Teknik & Service HB i Byske som även har fött upp vinnaren.

Hauan Odin (Heidi Hiltunen/John Östman) grejade en tredjeplats i ett av kallblodsloppen.

HP

Publicerad söndag 13 juni 2021. info@umaker.travsport.se