Hippokrates och Lau

Idag har det breddtravats på Solänget och ponnytravats på Östersundstravet. Det blev en Umåkerseger på vardera bana. På Solänget segrade nyförvärvet Hippokrates F. och gav Linn Andersson (bilden) sin första tränarseger med William Strand i sulkyn. På Östersund tog Lau sin andra raka seger för sin tränare Elsa Nystedt.


Hippokrates F. (William Strand/Linn Andersson) tog direkt rygg på ledaren och såg laddad ut. I mitten av slutsvängen började fältet spricka upp och i utgången kom också luckan. Via tredjespår kom Hippokrates F. på upploppet snabbt och kunde koppla greppet i god tid innan mållinjen. Han segrade med 2,5 längder före Ripkin Joe (Jonas Karlsson) på 1.17,6v/2640m. Det var 10 000 kronor i förstapris till Karin & Peter Andersson som äger hästen. Plusbetyg även till tvåan Ripkin Joe. 

imagetnur4.png

Lau (Elsa Nystedt) fortsatte med nya framgångar tillsammans med Elsa Nystedt. Under dagens ponnytävlingar på Östersund vann de sin andra raka seger med många längder. Dessutom med en rejäl rekordsänkning på 6 sekunder. Det nya rekordet skrevs till 1.59,0ag och där med spräckte duon den magiska två minuters gränsen, stort grattis!

Noterat:

  • Triss i tredjeplatser noterades för trion, Alisiha Kick (Jan Norberg/Lars-Erik Persson), Gatelink (William Strand/Lena Åström) och Time for Revenge (Ricky Eklund/Jennie Vänman).
  • Framskjutna placeringar och nya rekord noterar vi även för Vizzard Wee (Ella Ersson Svedelius/Alexandra Strandberg) som knep en andraplats på det nya rekordet 1.50,4a. Samt en 4:e plats för Trolldalens Jax (Sandra Demby) även de på nytt rekord 2.19,7g.

Text: Håkan Persson & Alma Oskarsson

Publicerad lördag 5 juni 2021. info@umaker.travsport.se