La Cerise och Stålviktor

La Cerise (Aleksi Kytölä) tävlade på finska Härmä och skrällde i ett Toto75-lopp. På Skellefteåtravet hade sin traditionella midsommardag och vi fick en seger genom Stålviktor (Mats Gällerstedt) i Sprinterpokalen.


La Cerise (Jukka Toivinen/Aleksi Kytölä) startade från bakspår i ett sprinterlopp och landade i tredje utvändigt. Kunde gå med i tredjespår i rygg på storfavoriten Stonecapes Queila genom slutsvängen och på upploppet visade hon inställning när segergreppet kopplades kort före mål. Segertiden blev 1.12,1a/1640m. Det var 7 000 euro i förstapris till ägaren Jouni Karppinen från Finland.

Stålviktor (Mats Gällerstedt) öppnade bra mitt i banan och var tidigt framme utvändigt ledaren. Kunde överta efter ca 400 meter körda för att nå halvvarvet på 1.25. De nådde varvet på underkant 1.26. De försökte utmana, men Stålviktor bjöd aldrig in motståndarna i närkamp utan höll undan till seger med en längd på 1.25,6a/1640m. Här var det 50 000 kronor i förstapris till ägarna i Johnny Löthberg Konsult AB, m.fl.

Noterat:

  • I anrika Midsommarkransen blev det en andraplats för Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist), slagna med en halv längd av favoriten Berra Steel (Daniel Wäjersten).
  • Det blev en tredjeplatser för för Chocolate Gold (Jessika Nilsson/Thomas Lindbom).i montéloppet och Gold from Above (Per Linderoth/Lars-Erik Jakobsson) i det avslutande loppet.
  • Ove A Lidnqvist tog en kuskseger bakom Skellefteåhästen Liquify'em (Ann-Catrin Frisk).

HP

Publicerad lördag 26 juni 2021. info@umaker.travsport.se