Shackhills Desiree och Mr Perfect

Solänget körde tävlingar på måndagskvällen och vi fick två segrar till Umåker. Först inledde Aleksi Kytöläs nyförvärv Shackhills Desiree (Erica Guldhag) med att vinna lopp 1. Sedan avslutades kvällen genom att Mr Perfect (Lena Johansson) kördes till seger av Krister Söderholm. (Arkivbild)


Shackhills Desiree (Erica Guldhag/Aleksi Kytölä) inledde invändigt en bit ner i fältet, men gick ut i andra och till slut tredjespår 600 kvar. Då fick hon bra fart under sina hovar och attackerade i vida spår genom slutsvängen. Greppet kopplades dryga 100 kvar till seger med 1,5 längd på 1.17,1v/1640m. Här var det 25 000 kronor i förstapris till den finske ägaren Keijo Grönfors.

Mr Perfect (Krister Söderholm/Lena Johansson) inledde invändigt från tilllägg, men kom ut i femte utvändigt när de gick in i första sväng. Sedan blev det körning på flera händer och fältet splittrades upp. När det lagt sig satt de som tredje häst i andraspår, men långt nere i fältet. Mr Perfect drogs fram på sista långsidan och gick med i tredjespår dryga halvvarvet från mål. Attacken sattes in på upploppet och han kunde koppla greppet 50 kvar till seger med 1,5 längd på 1.15,3v/2160m. Det var 10 000 kronor i förstapris till Lena Johansson som äger och tränar vinnaren.

Noterat:

  • Lena Johansson hade en finfin kväll på Solänget och kunde räkna hem en seger även som hästägare till Emperor (Mats E Djuse/Oscar Berglund) som hon deläger tillsammans med uppfödarna MindView AB & Owe Oscarsson - samtliga från Umeå/Täfteå.

Text: Håkan Persson
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Publicerad måndag 28 juni 2021. info@umaker.travsport.se