Viking och Gurra sprintsegrade

Ett blött Solänget bjöd på huvudtävlingar ikväll och det blev två segrar till Umåker. Först sprintade Källsjöviking (Mats Gällerstedt) hem ett kallblodslopp och senare var det dags för Gurra Palema (Thule Jonsson) att vinna ett sprinterlopp - från spår 12.


Källsjöviking (Mats Gällerstedt) inledde i tredje utvändigt när spetskörningen var avgjord. Det blev under slutrundan både andra och först utvändigt när de framför gick ner på innerspåret. Han hade en bit fram till ledaren, men kämpade sig successivt framåt och kom i bra fart på upploppet. Kopplade greppet och stod emot en utvändig konkurrent till seger med en halv längd på 1.24,7a/1640m. Det var 35 000 kronor till ägarna Tomas & Lennart Domeij och Tina Asplund. Detta var Källsjövikings andra raka seger.

Gurra Palema (Ulf Ohlsson/Thule Jonsson) hamnade långt nere i kön från spår 12, men Ohlsson vred på i tredjespår när de kom ut första svängen. Fick ut ryggar framför och kunde följa med i dessa under slutrundan. När de gick ur slutsvängen kom Gurra Palema snabbt via fjärdespår och kunde koppla greppet kort före mål. Segermarginalen blev en halvlängd och klockan stannade på 1.14,2a/1640m. Äger gör Firma Jonssons Hästgård i Röbäck och förstapriset var på 30 000 kronor. Gurra Palema som inlett hos Thule Jonsson med raden 1-2-1.

Noterat:

  • Team William Strand/Linn Andersson går starkt för dagen och ikväll avslutade de tävlingarna på Solänget med en andraplats för italienaren Zenit Oro.
  • Erica Sandström visar också form och noterades för dubbla tredjeplatser, Flare (Wilma Gerklev) och Cemonroc de Coeur (Mikael H Björklund).

HP

 

Publicerad måndag 14 juni 2021. info@umaker.travsport.se