Fem segrar i Boden!

Umåker firade stora framgångar på Bodentravet ikväll och tog hem fem av de tio loppen. Sören Lennartson tog en dubbel via Twins Lily och Conrads Gregor. Mats Gällerstedt tog hem rubrikloppet Rolf Sundlings Minneslopp med Källsjöviking (bilden). Dessutom segrade Selmer I.H. (Ingemar Hultqvist) i snabbloppet och Love of Mine (Catarina Norqvist) tog andra raka.


Twins Lily (Krister Söderholm/Sören Lennartson) startade från springspår och öppnade bra till ledningen redan innan första sväng. Nådde 500 på 1.19,6 och varvade på 1.18,6. Drog i en liten ledning mest under hela loppet och drog på sista halvvarvet till en överlägsen seger med åtta längder på 1.17,5v/2140m, via raska 1.13,8 sista 500m. Det var ett lopp i Svensk Travsports Unghästserie med 40 000 kronor i förstapris till ägarna Team New Star HB, Tavelsjö.

Love of Mine (Sandra Eriksson/Catarina Norqvist) sprintade direkt till ledningen och kom till halvvarvet på 1.12,7 i ett par längders ledning. De stämplade av varvet på 1.14,9. Love of Mine höll tempot uppe i fronten och hade några längders ledning i början av upploppet. Ledningen krympte in mot mållinjen, men segern blev säker med en halv längd på 1.15,0a/2140m, via 1.14,2 sista 500m. Det är Stall Grå HB & Magnuz Cederroth som äger vinnaren som är uppfödd av Helena Moliis. Förstapriset var på 25 000 kronor.

Källsjöviking (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt) startade från innerspår och öppnade raskast inledningsvis, men fick släppa fronten in i första sväng. Vid varvningen gick Källsjöviking ut som första häst i andraspår och lade sig utvändigt ledaren. Halvvarvet kvar pressade han sig till ledningen och även om han blev utmanad, gick han undan till seger med en halv längd på 1.26,3v/2140m, via 1.23,8 sista 500m. Segern i Rolf Sundlings Minneslopp är värd 50 000 kronor. Ägare är Tomas & Lennart Domeij och Tina Asplund. Tomas och Tina är dessutom uppfödare.

Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) togs lugnt från start, men kunde glida fram och överta ledningen efter dryga halvvarvet när spetskörningen var avgjord. Sedan fick Samu Sundqvist bestämma tempot till 1.16,7 på varvet och två varv gick inte snabbare än 1.19,4. Selmer I.H. ökade tempot under siutrundan och segrade med en längd på 1.17,8a/2640m, via 1.11,4 sista halvvarvet. Det var 35 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Ratu. Uppfödare är Ingemar Hultqvist AB.

Conrads Gregor (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) startade från tillägg och hamnade nere i kön från start, men attacken sattes omgående in när han fick fritt efter ett halvvarv. Han landade utvändigt ledaren med ett och ett halvt varv från mål. I slutsvängen gick Conrads Gregor i närkamp med ledaren och inne på upploppet kopplades greppet i god tid till seger med 2,5 längd på 1.15,8v/2160m. Förstapriset var på 10 000 kronor till ägargänget i Äntligen Pågång HB.

Noterat:

  • Ove A Lindqvist nöjde sig inte med att vinna med de två Umåker-tränade hästarna, utan tog en trippel genom att även sätta dit Skellefteåhästen Kempebra (Johnny Sandman) som tiog andra raka.
  • Dante Godiva (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) grejade en tredjeplats.

HP

Publicerad torsdag 27 maj 2021. info@umaker.travsport.se