Guli Vinn och Eder Bob

Ikväll var Bodentravet huvudbana och det blev två segrar hem till Umåker. Först spurtade Guli Vinn (Mats Gällerstedt) till seger. Sedan ville Hedershästen Eder Bob (Anna Näslund) vara sämre och även han spurtsegrade för Daniel Wäjersten.


Guli Vinn (Mats Gällerstedt) inledde mitt i klungan som låg en bra bit efter ledarduon, men när fältet formerat sig blev det fjärde utvändigt. 800 kvar gick de på i tredjespår och tog sig successivt framåt. Inne på upploppet attackerade de mitt i banan och hann fram till segern kort före mål. Segermarginalen blev en halv längd på 1.28,4v/2160m och eftersom det var ett försök i DubbelCupen var det hela 50 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Vännfors Odin. I samma lopp blev det en tredjeplats för Hauan Odin (John Östman).

Eder Bob (Daniel Wäjersten/Anna Näslund) startade längst ut banom bilen och blev hängande i tredjespår genom första sväng, innan han kom ner i fjärde utvändigt. Attacken kom 750 kvar och genom slutsvängen fick de draghjälp. Inne på upploppet kom en egen attack och via en vass sista hundrig hann tioåringen fram och vinna med en halv längd på 1.13,6a/2140a. Vinnaren ägs av Hästbussen i Umeå AB som kunde plocka hem segerchecken på 35 000 kronor.

Noterat:

  • Love of Mine (Sandra Eriksson/Catarina Norqvist) grejade en andraplats i ett sprinterlopp på nya rekordet 1.14,9ak och det blev en tredjeplats i i treåringsloppet för Luka Modric (Jan Norberg/Anna Näslund.
  • Det blev varsin kuskseger för Krister Söderholm med Soleil d'Inverne (Jesper R Nilsson) och John Östman bakom Nehemiah (Iida Lantto).

HP

Publicerad torsdag 6 maj 2021. info@umaker.travsport.se