Håkan Perssons ledare

Här kommer Håkan Perssons ledare till travprogrammet inför Damklubbens Kväll som körs på fredag.


Damklubbens Kväll

Dags för dubbeltrav! I år får vi glädjande köra vår stora helg i mitten av maj, vilket är betydligt gynnsammare än en månad tidigare på våra breddgrader. Precis som förra året är publikplatserna och travrestaurangen stängda. Vi kommer att anstränga oss för att göra det bästa av situationen och hoppas kunna leverera travsport av högsta kvalité ändå.

Umåkers Damklubb
För andra året i rad tvingas vi konstatera att Umåkers Damklubb inte får bjuda publiken och aktiva på deras generositet och varma välkomnande i entréhallen på samma sätt som tidigare är. Detta ”nya” är förhoppningsvis något som är över till Damklubbens Kväll 2022. Damklubben har ändå fixat med morötter till alla hästar, samt picknickpåsar till deltagarna i Ladies Race och Damklubbens Ungdomslopp. Dessutom, inte minst hederspriser och täcken till sina race ikväll. De sponsrar Damklubbens Stora Fyraåringspris, Ladies Race, Damklubbens Kalla Pris och Damklubbens Ungdomsserie. I år ställer vi in Damklubbens Montélopp, eftersom Bergsåker kör sin tävlingsdag ”100% monté” kvällen före våra tävlingar.
Vi kan från Umåker sida inte värdera hur mycket Umåkers Damklubb betyder för vår verksamhet. Tack från oss alla!

Damklubbens Stora Fyraåringspris
Årets upplaga har sex hästar bakom bilen och samtliga faktiskt med ett ”(US)” efter namnet. Tipset till den färske tvåan (slagen med nos av Önas Prince) från Konung Gustaf V:s Pokal, Rome Pays Off (Robert Bergh). Han utmanas av den sjufaldiga miljonärskan Sister Sledge (Daniel Redén), Harley K. (Daniel Wäjersten), Amperage Hanover (Petri Salmela) och inte minst Stefan Tarzan Melanders duo Fire n’Fury/Hollywood Story. Vilket race!

Ladies Race med ”Schyssta-Eva”
Precis som förra året blev det bra anmält till Ladies Race. Jättekul! I år lägger vi dessutom in Ladies Race som ett ”Dagens Dubbel-lopp”. Vi har två starka hemmakort i loppet, STL-meriterade duon Willmer Gel (Micael Ågren) och Jagger Boko (Thule Jonsson).
Vi får här hälsa Visby-amatören Eva Lundahl välkommen till Umåker för första gången. Eva som de senaste åren prenumererat på en topp-placering i Svensk Travsports ”Schyssta Listan”. Hon har inte haft en drivningsförseelse sedan juni 2010 och sedan dess har hon kört drygt 1250 lopp. Hon kör Tale of Jacks åt Mikael Cedergren som även han gör sitt första besök på Umåker.

Umåkers Treåringselit
Precis som fyraåringsloppet handlar det om ett litet, men naggande gott startfält. Jag är spänd på att få se duellen mellan Borups Victory (Robert Bergh) och Incase of Fire (Joakim Elfving). Båda har imponerat stort i respektive inledning av karriären. När två träter vinner en tredje? I så fall varnar jag även för Idomenio Sisu (Petri Salmela).

Många godbitar
Vi har en supersprint med namnkunniga racers. Där kommer det att gå undan. Vi har ett stayerlopp över 3140m som en spårtrappa. Mycket intressant på pappret. På V64-kupongen har vi även två intressanta kallblodslopp.

”Håll i – Håll ut – Håll avstånd”

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad måndag 10 maj 2021. info@umaker.travsport.se