Inför V75® (dubbeljackpot): Redéns stjärnor intar Björkarnas stad

Fem till start – två stora favoriter.
Daniel Redén kan få en trevlig lördag i Björkarnas stad då Umåker bjuder på topptrav kryddat med en dubbeljackpot på V75®.


Solvallatränaren Daniel Redén har laddat med fem hästar till lördagens V75 på Umåker och två av stallets högoktaniga stjärnor ser ut att bli klara favoriter.
Omgångens största favorit ser Missle Hill (V75-3) ut att bli från spår 1 bakom startbilen i gulddivisionen.
Missle Hill har gjort två lopp i år och gått 1.10-tider i bägge starterna utan att få vinna. Har du varit nöjd med honom?
– Han gjorde ett godkänt lopp i årsdebuten utvändigt om ledaren och det är inte så lätt. Men han bröt och krängde alldeles för mycket för att jag ska vara nöjd som tränare. Han var inte bekväm i med munnen utan sprang och höll på. Han var trött och sliten efter det loppet och fick ta igen sig lite och träna på.
– I Rättvik i fredags gick han med full fart över mål och det var bra spänst utan att Örjan Kihlström drog någon huva. Han bröt fortfarande lite, men inte lika mycket. Det kändes ändå bättre än i årsdebuten så då tänkte jag att vi tar ut honom en gång till och 2140 meter gillar han. Det är nog nästan så att han är bättre över medeldistans än över kort distans. Täta starter passar nog också honom bra nu när han inte var så trött efter loppet senast, säger Daniel Redén.
Du låter trots allt optimistisk?
– Ja, han gick ändå 1.10,4 med full fart över mållinjen senast. Jag räknar med, och tror, att han gör ett bra lopp.

Genrepar inför Elitloppet
Don Fanucci Zet (V75-5) genrepar inför Elitloppet i högklassiga Bert Johansson Memorial. Från spår 6 blir han favorit då tuffaste konkurrenten Hail Mary samtidigt dragit bakspår.
– Eftersom Don Fanucci Zet fick en tidig inbjudan till Elitloppet har jag kört väldigt hård träning med honom efter senaste starten. Han har gått otroligt tuffa jobb och kämpat på mot målet att jag ska ha honom så bra som möjligt i slutet på maj.
– Han kanske har lite sirap i benen till den här starten, det vet jag inte, men han brukar vara bra. Han har fått ”Propulsion-jobb”, som jag kallar dem, och det är inte många som klarar av dem. Det är tunga intervaller där Don Fanucci Zet har fått gå först i flocken i nästan varje intervall och det är psykiskt jobbigt för hästarna att göra det här hemma på gården. Jag brukar se till att byta av, men han har fått gå först nu i tre eller fyra jobb och mata på med styrka. Det är inte många som klarar det, men jag känner att Don Fanucci Zet klarar det. Det ska bli jättespännande att se hur det utvecklar honom.
Efter det här loppet. Hur ser uppladdningen fram till Elitloppet ut?
– Ja, då kommer han få ta det lite lugnare och samma vecka som Elitloppet körs får han ett skarpare jobb som gör att han studsar upp och höjer formen.

”Ingenting emot bakspår den här gången”
Daniel kommentarer om stallets övriga tre starthästar på V75 hämtar vi från Stall Zets hemsida:
 – 9 Deal Done Zet (V75-1) tycker jag var positiv senast i Orebro Int’l. Jag kastade in honom där och tänkte att vi får se vad det blir utav det. Jag tycker att han hängde med riktigt bra. Lång distans har han visat att han inte har några problem med och voltstart går också bra. Han är inte beroende av att gå i ledningen och jag har ingenting emot att han fick ett bakspår den här gången. Han blir för het med helstängt men han svarar väldigt bra på norsken, så vi ändrar ingenting. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.
– 12 Summit In Sight (V75-5) var jag nöjd med i årsdebuten. Att springa i dödens är inte riktigt hans grej. Förra våren var han osannolikt bra vid segern i Örebro och det gjorde mig förhoppningsfull, men sedan har han varit lite svår och ibland tappat travet. Får han starta på kontinuerligt så bör han förhoppningsvis duga i silverdivisionen framöver. Det har gått några veckor extra sedan årsdebuten, men det har inte varit några konstigheter. Han har tränat på och borde vara lite vassare med det loppet i kroppen. Senast var han lite väl pigg så vi valde att låta honom tävla med öppet huvudlag istället för can’t see back. Nu är tanken att han ska gå med norskt huvudlag, det tror jag är första gången. Barfota runt om och amerikansk sulky igen.
– 6 Moses (V75-7) är ojämn i sina prestationer och till stor del beror det på hans fötter och om han får tillräckligt grepp om banan. Får han det rätta fästet så kan han vara så där bra som för tre starter sedan då han vann på en 10-tid. Senast plastade vi hovarna för att bygga upp fötterna. Det finns lite plast kvar, men det mesta slets bort under loppet och jag tror att fötterna är tillräckligt bra nu så att vi slipper plasta igen. 1 640 meter är en bra distans för honom och jag tycker även att han öppnar lite bättre med spår en bit ut på vingen. Han är nämligen lite speciell i aktionen och har svårt att få upp farten från spår långt in. Barfota runt om, helstängt huvudlag och amerikansk sulky igen.

Publicerad fredag 14 maj 2021. info@umaker.travsport.se