Luka Modric var överlägsen

Ikväll var det årspremiär på Solänget och vi fick en seger till Umåker. Det var treårige Luka Modric (Anna Näslund) som var helt överlägsen för Janne Norberg.


Luka Modric (Jan Norberg/Anna Näslund) tog en mycket lugn start från bakspår. De anslöt till klungan och tog tredje utvändigt 1300 kvar. Luka Modric fick anfallsorder 700 kvar och efter en snabb långsidan var han i ledningen 400 kvar. Sedan fortsatte han att gå undan till en överlägsen seger med nio längder på 1.17,1v/2140m, via 1.14 sista 600m. Det var 40 000 kronor i förstapris till ägarna Hästbussen i Umeå AB & AB NIAN. 

Noterat:

  • I det avslutande B-tränarloppet blev det en andraplats för Cemonroc de Coeur (Mikael H Björklund/Erica Sandström) som spurtade piggt efter invändig resa.
  • Umeåägde (Stall Invictus HB) Even's Cool Boy (Robert Dunder) gjorde comeback efter skadefrånvaro och segrade direkt på bra sätt. Här bakom avslutade Wasa Warrior (Nicklas Westerholm/Aleksi Kytölä) bra till tredjeplatsen före årsdebuterande Rossi Palema (Mats E Djuse/Thule Jonsson) som fick göra jobbet utvändigt ledaren.

HP

Publicerad lördag 1 maj 2021. info@umaker.travsport.se