Ny vinnare hos Thule

Skellefteåtravet körde tävlingar på lördagskvällen på en regntung bana. Gurra Palema gjorde debut hos Thule Jonsson och det blev en överlägsen seger direkt med Jan-Erik Erikson i sulkyn. Det blev även seger för Somebody's Destiny för Stefan Johansson som var först i en tät slutstrid. Detta var fyraåringens första seger.


Gurra Palema (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson) inledde ute i banan, men kom ner i andraspår i först sväng. Tog sats framåt, men fick ta positionen utvändigt ledaren. Pressade i omgångar, men fick svar. Tog till slut hand om ledningen 700 kvar och drog undan i stor ledning. Vann överlägsen på 1.18,7a/2140m och tjänade 10 000 kronor. Ägare är Firma Jonssons Hästgård.

Somebody's Destiny (Stefan Johansson) hamnade nere i kön. Blev generad 800 kvar och tappade mark. Kom tillbaka och gick en bra långsida. Kom bra genom slutsvängen och via fjärdespår in på upploppet. Kunde kriga sig först och vinna med en hals på 1.20,0a/2640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarkretsen med Hans Nordqvist i spetsen. Hästen är uppfödd av Nina Linnatie, Umeå. 

Noterat:

  • Det blev andraplatser för Vicky de Castella (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt), Palabra (Melinda Renman/John Östman), Stålviktor (Mats Gällerstedt) och Cemonroc de Coeur (Mikael H Björklund/Erica Sandström).
  • Ove A Lindqvist tog en ny kuskseger åt Gunnar Bertilsson, för andra lördagen i rad. Denna gång bakom O.K.Nalan. I samma lopp blev det en tredjeplats för Klammer (Stefan Johansson).

HP

Publicerad lördag 22 maj 2021. info@umaker.travsport.se