Fartfylld racing

Damklubbens Kväll och det blev fartfyllda lopp. Damklubbens Stora Fyraåringspris vanns av Sister Sledge (Örjan Kihlström/Daniel Redén) som spurtade våldsamt snabbt och hann fram till målfotoseger. Vi fick se en jättefin treåringsduell där Incase of Fire (Rikard N Skoglund/Joakim Elfving) segrade. Ladies Race hade körning hela vägen och Eva Lundahl segrade med Tale of Jacks (Mikael Cedergren). Vi fick två hemmasegrar, i Supersprintern var Wasa Warrior (Rikard N Skoglund/Aleksi Kytölä) snabbast och Love of Mine (Mats E Djuse/Catarina Norqvist) bjöd på en snygg "wire-to-wire". Grude Tilla (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) satte banrekord när de segrade i Damklubbens Kalla Pris. Vilken kväll!


web-0768.jpg

Nitro Vrijthout (Ulf Ohlsson/Markus Pihlström) öppnade raskt till ledningen. Där fick de bestämma tempot. Under slutrundan ökade de tempot successivt till en säker seger, även om marginalen minskade sista biten. Futureosåfin inledde lugnt som femte häst, men valde att ta positionen som första häst i andraspår efter ett halvvarv. Gick fram och utmanade ledaren och var inte stort slagen. Bra debut. C'est Uncle Toni låg som tredje häst på innerspår. Kom fram i rygg på ledaren i slutsvängen, men fick aldrig fritt och gick i mål med sparade krafter.
https://youtu.be/EyAAz39RfRg

web-0874.jpg

Tim B. (Robert Bergh) inledde i andra utvändigt från sitt tillägg. Blev först utvändigt efter ett ledarskifte. Då körde Bergh till och övertog ledningen med 1500 kvar. Där försvarade de sig hela vägen in i mål, även om de blev rejält utmanade på upploppet. Tekno Jerva snabb ut och var tidigt framme utvändigt ledaren. Kördes till ledningen efter 500 meter, men fick släppa till vinnaren kort senare. Tog positionen utvändigt ledaren och gav vinnaren en match in i mål. Salte Fanden startade från dubbla tillägg. Inledde i tredje invändigt, men tog senare tredje utvändigt. Gick på i tredje 600 kvar och avslutade rejält. Var inte stort slagen. 
https://youtu.be/byHIBhES5SI

web-0950.jpg

Love of Mine (Mats E Djuse/Catarina Norqvist) öppnade snabbast av alla och blev rejält utmanad genom första svängen, men behöll kommandot. Första halvvarvet kostade 1.11,5, men sedan fick de dämpa tempot. Mats kontrollerade fältet i slutsvängen och kunde snyggt köra undan till säker seger. Be My Valentine öppnade också bra och utmanade om ledningen, men fick ge sig och backa ner i ledarryggen. Fick sent fritt och kunde aldrig utmana. Queen Tresher galopperade i mitten av första sväng. Anslöt till fältet och gick på 1300 kvar i tredjespår för att landa utvändigt ledaren varvet kvar. Kunde inte utmana, men höll bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/rfgYCeDvt_k

Supersprint! Wasa Warrior (Rikard N Skoglund/Aleksi Kytölä) tog positionen i andra utvändigt. Kunde gotta sig och vänta med att gå på i tredjespår 350 kvar. Utmanade ledaren på upploppet och kopplade segergreppet i god tid före mål. Segertid 1.10,9. M.T.Insider dundrade till ledningen och öppnade 500m på 1.08,2. Blev utmanad på upploppet, men kunde inte svara vinnaren. Sambucus P.R. öppnade raskt, men fick ta rygg på ledaren och blev fast därbakom.
https://youtu.be/YBJ4c4tuGGg

web-1108.jpg

Wilda Simon (Nicklas Westerholm) kördes fram utvändigt ledaren och kunde senare överta fronten efter 400 körda. Därifrån kunde han kontrollera händelserna och vinna relativt enkelt, även om Risåvinnie gjorde ett tappert lopp utvändigt vinnaren. Hon försökte utmana, men kunde inte riktigt få grepp om vinnaren. Alice Tabac startgalopperade när bilen släppte fältet. Ställde sig och kom ikapp fältet i fjärde utvändigt. Reparerade bra till en tredjeplats, en bit bakom tätduon.
https://youtu.be/0-LJ7TZ3K4o

Sister Sledge (Örjan Kihlström/Örjan Kihlström) öppnade mycket snabb och kunde köra sig till ledningen i första sväng. Blev utmanad vid halvvarvspasseringen och fick släppa fronten. Luckan från ledarryggen kom 250 kvar och via ett flygande upplopp hann hon dit på ritsen. Rome Pays Off inledde som andra häst, men kördes sig till ledningen efter 600 meter. Blev rejält utmanad på upploppet. Försvarade sig tappert, men fick se sig slagen i de sista stegen. Fire n'Fury var med som tredje häst. Gick på som första häst i andraspår 650 kvar. Gick i närkamp med ledaren på upploppet och var inte långt efter tätduon.
https://youtu.be/Kq52FqW8wEg

web-1344.jpg

Grude Tilla (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) hittade andra utvändigt och kunde ligga kvar där till slutsvängen. Då gick de på i tredjespår och tog sig snabbt framåt. Det blev en hård upploppsduell mot ledaren, men Grude Tilla kunde avgöra kort före mål. Pyckolina kördes till spets i första sväng och fick leda loppet tills de sista centimetrarna. Bra! Stålviktor inledde som fjärde häst, men klev ut och tog positionen utvändigt ledaren med ca 1200 kvar. Kämpade storstilat till tredjeplatsen.
https://youtu.be/T_csg2GqzDM

Tale of Jacks (Eva Lundahl/Mikael Cedergren) blev hängande i tredjespår och kördes fram utvändigt ledaren 900 kvar. Satte in pressen på långsidan och övertog kommandot halvvarvet kvar. Gick undan till säker seger, även om Aperfectdream kom flygandes mitt i banan. Han hade fått ett lopp i kön och avslutningen var förstklassig. Pontiac S.W. gick med i tredjespår 700 kvar, levererade en snabb slutsväng och upplopp till tredjeplatsen.
https://youtu.be/UkYvLulklnk

Ett stayerlopp med många positionsändringar, men efter halva loppet kört hade Cristal Medallion (Nicklas Westerholm) kört sig till ledningen för andra gången. Hon drog på i slutsvängen och gick undan till lätt seger. Lyckans Olov satt i fjärde utvändigt. Gick på varvet kvar och fick kort senare ryggar att gå med i. Avslutade bra till andraplatsen. Malibu satt i tredje utvändigt. Kom fram i andra utvändigt, utan att kunna ta sig loss. Hittade invändigt på upploppet och kunde avsluta piggt till tredjeplatsen.
https://youtu.be/E0PFfx4s54s

Incase of Fire (Rikard N Skoglund/Joakim Elfving) tog sig ner på innerspår som tredje häst, men valde att gå ut som första häst i andraspår 1300 kvar. Pressade på ledaren och kunde koppla grepp mitt på upploppet. En mycket vass insats! Borups Victory spetsade på två steg och fick bestämma tempot till 1.15,0 första halvvarvet för att varva på 1.18,7. Kunde dock inte stå emot vinnaren på upploppet. Idomenio Sisu togs lugnt från start, men gick på som första häst i andraspår med 1500 meter kvar och fick rygg kort senare. Kämpade på bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/KHJGrYQNJYU

Stabilizer (Ulf Ohlsson/Markus Pihlström) inledde som tredjehäst, men valde tidigt att ta positionen först utvändigt. Satte press på ledaren under slutrundan och kunde koppla greppet 100 kvar på upploppet. Stabil seger. Elsa Zonett kördes till ledningen och fick bestämma till 1.19,1 på varvet. Fick press och stod emot bra, men fick ge sig på upploppet. Off Road Honey tog sats från kön 1250 kvar och blev kvar i tredjespår. Kom ner i andra utvändigt 800 kvar och kämpade på bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/iFQv8XPhLaQ

Nu laddar vi om inför morgondagens tävlingar med Berth Johanssons Memorial, UM Fastigheter Guldbjörken, Vårbjörken, Vincennes Stolopp - From Above, m.m.

Text: Håkan Persson.
Foto: Jenny Rehnman.