Robert Karlssons ledare

Här kommer Robert Karlssons ledare till lördagens travprogram med STL-tävlingar på Umåker.


V75-helg

Det är söndag mitt på dagen.
Det känns sådär småtrögt, som det av och till har gjort en tid.
Mobilen ringer.
Håkan Persson på linjen.
Han är allt som oftast saklig och korrekt, men nu är det en annan tonalitet.
VILKET JÄVLA RACE!
Det sprutas ut den ena fantomhästen efter den andra.
Berth Johanssons Memorial.
Hail Mary.
Don Fanucci Zet.
Brother Bill.
Aramis Bar.
Global Adventure.
Med flera.
Några visste vi om, andra inte.

Travsport är kul på alla nivåer, och att det ska vara fina villkor för vardagshästarna är en självklarhet. Ändå så stiger pulsen rejält när vi kan presentera dessa undantagshästar på Umåker. Är egentligen rätt allergisk mot alla ”bästa någonsin-utsagor”, men låt oss iaf konstatera att vi har ett lopp att se fram emot som vi högst sannolikt aldrig kommer att glömma.

Även i övrigt ser det mycket trevligt ut. Fenomenet Odd Herakles lär ha uppvisning i Vårbjörken. Inom V75-ramen är ett kvalitetsmått att endast fem hästar har under 1000 startpoäng. Det kryllar av toppnamn bland de tvåbenta också. En V75-jackpot kryddar anrättningen och det finns alla förutsättningar för en toppupplevelse.

Hemmahopp och prispengar

50 000 kronor i förstapris i fyra race. Sexsiffrigt till vinnaren i de övriga åtta. Inom V75 har Anna Näslund två chanser (Arizona Dream och Noble Superb, som båda delägs av Leif Danielsson som omnämns nedan). Ratugänget selar ut Selmer I.H i Guldbjörken. Räkna inte bort honom. Nestor Thule Jonsson startar Rossi Palema, Aleksi Kytölä har anmält Walther på G och från Sören Lennartsons håll får vi se Just Celebration (se upp på kortspeed). I inledningsloppet hyllar vi vår montéstjärna Ariel T.Dream, som i Caroline Forsners vård blev miljonärska och tjusade oss under flera segerrika säsonger

Samarbetspartners
Ännu ett speciellt partnerår. Vi vill förstås kunna bjuda på publikfest, men läget är som bekant som det är. Det är ingen brist på pandemiexperter, men inte ens i den samlingen finns någon enighet. Jag nöjer mig med att hoppas att lättningar är in the coming och att vi kan öppna fullt ut till hösten. Time will tell.

Att så många företag ändå valt att stötta oss värmer verkligen. En imponerande uppställning. UM Fastigheter gör sitt tredje år som huvudsponsor för Guldbjörken. Leif Danielsson är en viktig person för oss på Umåker, både som visionär och som diskussionspartner. Visit Umeå (via Gabriella Hed Vall) är en annan mångårig och viktig partner.

Framgångsrika entreprenören Torbjörn Sundh är med och även Lindholms Bil (urstarka på BMW) via vd Mats Lindholm. INAB, vår försäkringsmäklare Faval (representerad av Fredrik Johansson), Röbäcks Måleri (representerad av Tage Lindblom, kommer att måla flera av våra stallar i sommar) och Ramirent (via Hans Nordqvist) är andra vi vill tacka.

Sist men absolut inte minst fortsätter Menhammar Stuteri och Margareta Wallenius-Kleberg att stötta oss. Margaretas stora betydelse för travsporten under lång tid är odiskutabel. Pratade med henne nyligen och det är verkligen inget fel på engagemanget. Menhammar står bakom vårt nya lopp Schyssta Kusken och Vincennes stolopp namnges också av From Above, pappa till bla vår lokala stjärna From The Mine.

Tack alla för er medverkan!

Vi är snart igång!
Ni vet vad som gäller. Behövs ni för att genomföra tävlingarna är ni välkomna. Annars inte. Punkt.

Vi hörs!
/Robert Karlsson, vd

 

Publicerad söndag 9 maj 2021. info@umaker.travsport.se