Stålville och Keiron Nalan

Idag på lunchen hade Skellefteåtravet sin årspremiär. Umåker ramade in tävlingarna med Stålville (Mats Gällerstedt) som inledde och Keiron Nalan (Mattias Berglund) som avslutade. Ove A Lindqvist tog en kuskdubbel.


Stålville (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt) öppnade bra, men kunde inte vinna spetsstriden. Ove A Lindqvist tog omgående ut Stålville i andraspår för att återta kommandot efter 350 körda. De nådde 500m på 1.28 och varvade på samma tempo. Slutrundan gick raskade och i slutsvängen fick de någon längds försprång och kunde hålla undan till seger med en halv längd på 1.25,4v/2140m. Förstapriset var på 25 000 kr till ägarna Johnny Löthberg Konsult AB i Uppsala som även är hästens uppfödare.

Keiron Nalan (Sandra Eriksson/Mattias Berglund) hamnade nere i kön från sitt tillägg. Varvet kvar tog de position i femte utvändigt. Dryga halvvarvet kvar tog de sats från sista position och fick draghjälp framför. Mitt i slutsvängen vred de ut i fjärdespår och via ett rykande upplopp hann de fram till seger med en hals på 1.16,5v/2140m. Här var det 10 000 kr i förstapris till ägarna Mattias Berglund och Maria Sjöberg.

Noterat:

  • Ove A Lindqvist segrade även bakom O.K.Nalan (Gunnar Bertilsson) och tog därmed en kuskdubbel. I samma lopp var Aleksi Kytölä-tränade La Cerise (Jimmy H Andersson/Aleksi Kytölä) tvåa.

HP

 

Publicerad måndag 3 maj 2021. info@umaker.travsport.se