Walther och Zodiac

Skellefteåtravet lunchtravade idag och det blev två segrar till Umåker, båda körda av Bodens Sandra Eriksson. Först ut var Walther På G. (Aleksi Kytölä) som vann från utvändigt ledaren och sedan segrade Zodiac Kronos (Anna Näslund) - även han efter ett lopp utvändigt om ledaren. Dessutom blev det varsin kuskseger för Ove A Lindqvist och Stefan Johansson.
(Arkivbild: Walther På G.)


Walther På G. (Sandra Eriksson/Aleksi Kytölä) kom fram via tredjespår i första sväng för att landa utvändigt om ledande Rossi Palema vid halvvarvspasseringen som nåddes på 1.10,5. Samma positioner när de varvade på 1.11,5. I slutsvängen började Walter På G. pressa ledaren och inne på upploppet kopplades greppet till seger med en längd på 1.11,6a/1640m. Förstapriset var på 25 000 kronor till ägarna Bf Diverse HB i Domsjö. Andraplatsen till Rossi Palema (Mats E Djuse/Thule Jonsson) som kämpade storstilat från ledningen.

Zodiac Kronos (Sandra Eriksson/Anna Näslund) fick en vid första sväng och kunde landa utvändigt ledaren med ungefär ett och ett halvt varv från mål. Där låg de lugna till pressen sattes in i slutkurvan. Greppet kopplades i början av upploppet och Zodiac Kronos gick undan till en enkel seger med tre längder på 1.14,7a/2140m. Det är Hästbussen i Umeå AB & Anna Näslund som äger vinnaren som kunde addera 10 000 kronor till sin prissumma.

Noterat:

  • Vi noterade två Umåker-kusksegrar. I kalla treåringsloppet segrade Ove A Lindqvist överlägset med Bodskata Nicke (Thomas Lundsten). Två lopp senare var det dags för Stefan Johansson att visa sina catchdriverskills bakom Aim for the Sun (Mikael Lindqvist) som vann lätt före Gold from Above (John Östman/Lars-Erik Jakobsson).
  • I första loppet blev det en andraplats för Highly Lovely (Krister Söderholm) som kämpade bra bakom Swagger (Sandra Eriksson) som tog revansch för upploppsgaloppen från Umåkers STL-dag. 

HP

Publicerad måndag 31 maj 2021. info@umaker.travsport.se