Selmer I.H. imponerade

Det var fina och fartfyllda lopp idag på Umåker. I snabbloppet imponerade hemmahästen Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) efter ett lopp utvändigt ledaren. Det blev även hemmasegrar för Klammer (Stefan Johansson) och Willmer Gel (Micael Ågren). I dagens inledande lopp fick vi se en imponerande debutantseger av treåriga stoet Bato Tösen (Stefan Edin).


web-5509.jpg

Bato Tösen (Stefan Edin) öppnade bra, men fick släppa ledningen i första sväng. Tappade en del, men gnuggade sig fram till kontakt med ledaren 1200 kvar. Smög med i rygg i det höga tempot och vreds ut till attack på upploppet. Kopplade direkt segergreppet! Imponerande debut av det treåriga stoet! Sturfajt'n kördes till ledningen i första sväng. Drog i ett hårt tempo (29,7/500, 29,9/1000, 28,7/1500) och ledarduon hade en stor ledning. Kunde dock inte försvara sig när vinnaren vreds ut efter ryggredan. Bra som tvåa. Skräcken trevade lite från start och tappade lite mark. Var med som femte häst, men kördes fram som tredje häst 900 kvar - dock på behörigt avstånd från ledarduon. 
https://youtu.be/277_o2vSGd8

Klammer (Stefan Johansson) öppnade raskt och tog hand om ledningen in i första sväng. Fick dämpa efter en rask inledning. Kunde enkelt gå undan till säker seger. Caribbean Blue Ås kördes i tredje invändigt. Fick fritt och avslutade bra till andraplatsen. Peppe Lavec satt i fjärde utvändigt och gick på i tredjespår 650 kvar. Levererade en snabb långsida och han höll farten bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/s46cQVeSeXQ

web-5674.jpg

Wolt (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) startade från dubbla tillägg och kom fram till andra utvändigt. Gick på 1200 kvar för att börja pressa på ledaren under slutrunda. Kunde koppla segergreppet 75 kvar. Fin insats. Ängsbrage snabbstartade också från dubbla tillägg och över tog ledningen efter ett halvvarv. Blev pressad av vinnaren under slutrundan, men fick ge sig sista biten. Höll bra. Marodören var ensam på start, men fick loppet i ledarryggen. Tog sig ut i andraspår dryga halvvarvet från mål och attackerade genom slutsvängen i tredjespår. Avslutade bra, men kunde inte gå i närkamp med ledarduon.
https://youtu.be/s46cQVeSeXQ

imagebozpe.png

Willmer Gel (Ulf Ohlsson/Micael Ågren) kördes fram utvändigt ledaren i utgången av slutsvängen och övertog ledningen, men blev direkt utmanad och fick släppa med två varv från mål. Gick senare ut som första häst i andraspår. Utmanade ledaren i slutsvängen och kopplade greppet i början av upploppet och vann på bra sätt. Livi Majesty hamnade som första häst i andraspår, en bit ner i fältet. Tog sig framåt och fick andra utvändigt. Kunde smyga med som tredje häst genom slutsvängen och utmanade ledarduon på upploppet, men kunde inte nå vinnaren. Mr Sånna öppnade bra och attackerade för ledningen när spetsstriden såg ut att vara avgjord. Tog hand om taktpinnen när två varv återstod. Hade inget svar på upploppet och fick nöja sig med tredjeplatsen.
https://youtu.be/DXAf9MEwfNc

Keep Calm Boko (Robert Dunder) frontade direkt och fick dirigera tempot. Blev utmanade i slutsvängen och in på upploppet, men kunde försvara sig till segern på nytt rekord. Kaitlin Way Scott var som första häst i andraspår, en bit ner i fältet. Tog sig successivt framåt och fick ut en rygg. Blev åter först i andraspår 550 kvar. Försökte utmana ledaren, men fick aldrig något grepp på denna och fick nöja sig med andraplatsen. Märeenasin fick loppet i tredje utvändigt. Avslutade bra bakom tätduon till tredjeplatsen.
https://youtu.be/t4JpQJGS1cQ

web-5907.jpg

Even's Good Girl (Nelly Melander/Robert Dunder) kördes till ledningen i första sväng. Fick dämpa tempot rejält första runda och skruvade sedan successivt upp farten under slutrundan. Höll undan till Nelly Melanders första kuskseger! La Cerise satt i tredje utvändigt. Gick med i tredjespår 600 kvar och ut i fjärde i slutsvängen för eget angrepp. Avslutade snabbt till andraplatsen. Inte stort slagen och en bra debut i nya regin. Appearance W.F. kördes invändigt och kunde spurta till tredjeplatsen.
https://youtu.be/eE3MkLd6_q0

imageco4vl.png

Bara Snygg (Stefan Edin/Ann-Sofie Ivarsson) öppnade snabbast och tog hand om ledningen. Släppte 1500 kvar och fick loppet i rygg på ledaren. Luckan uppenbarade sig i utgången av slutsvängen och greppet kopplades omgående till säker seger. Rappodina satt i kön. Gick med i tredje på sista långsidan och avslutade piggt mitt i banan till andraplatsen. Minna C.G. kördes invändigt. Tog positionen först i andraspår 1200 kvar, vilket blev tredje utvändigt när de fyllde på. Kom via tredjespår halvvarvet kvar och avslutade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/OB8pPnz_1OE

Bottnas Hunter (Mats E Djuse/Daniel Wäjersten) hamnade en bit ner i kön, vilket sedan blev tredje utvändigt. Myste med bakom hästar och kom i eget avancemang i utgången av slutsvängen. Spurtade piggt til seger. She's My Heaven tog sats från kön i tredjespår med 900 kvar och blev kvar därute resten av loppet. Tog ny fart i slutsvängen och utmanade ledaren, men kunde dock inte svara vinnaren som liftat med i rygg. Mycket tapper! Isiah Boko satt i andra utvändigt, vilket blev först utvändigt efter ett halvvarv. Kördes till ledningen varvet kvar, men kunde inte försvara sig på upploppet och fick nöja sig med tredjeplatsen.
https://youtu.be/1SlqcGwxTo4

web-6157.jpg

Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) öppnade på snabba fötter, men fick svar invändigt. Fortsatte att trycka och de kom till 500m på 1.10,2 för att sedan varva på 1.11,2. I slutsvängen trampade Samu på gasen igen och kopplade greppet 150 kvar till säker seger. Mycket bra! J.H.Mannerheim tog hand om ledningen, men fick press under stora delar avloppet från utvändige vinnaren. Stod emot till 150 kvar och blev tvåa. Ready for More blev hängande i tredje i första sväng, men hittade ner i tredje utvändigt. Avslutade bra på avstånd till en tredjeplats.
https://youtu.be/vRLWuO8BjM0

Leave Your Sox On (Mika Forss/Petri Salmela) hamnade i fjärde utvändigt. Gick på i tredjespår 700 kvar. Hade långt fram i slutsvängen, men levererade en raskt sport på upploppet till knapp seger. Flight Deck fick loppet i andra utvändigt. Gick på 550 kvar och fick tredjespår genom slutsvängen. Kopplade grepp på upploppet och såg ut att ha det under kontroll, men kunde inte svara vinnaren sista biten. Al's Racing Ace körde till ledningen och höll den positionen fram till upploppet. Blev trea. 
https://youtu.be/vUKE7akvpLY

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman