Lin och Walther

Bodentravet hade lunchtävlingar idag och det blev två Umåkersegrar. Först ut var Rote Lin (Josefin Olofsson) och sedan följde Walther på G. (Aleksi Kytölä) med på vinnarspåret. (Arkivbild på Rote Lin)


Rote Lin (Sandra Eriksson/Josefin Olofsson) inledde via tredjespår genom första svängen och jobbade sig fram till utvändigt ledaren efter 600 meter för att direkt fortsätta till att överta täten. Drog successivt upp tempot under slutrundan för att gå undan till lätt seger på upploppet med fem längder tillgodo. Segertiden skrevs till 1.27,7a/2140m. Förstapriset var 25 000 kronor till ägarna Josefin, Emma, Erika, Marianne och Peter Olofsson. Uppfödare är W-Ord AB, Umeå. 
I samma lopp var Wild Donnan (Hanna Olofsson/Stefan Dellbro) trea efter ett lopp från utvändigt ledaren.

Walther På G. (Mats E Djuse/Aleksi Kytölä) startade från bakspår i en spårtrappa, men kördes offensivt via tredjespår i första sväng. Han kunde forceras till ledningen efter halvvarvet som öppnades på 1.14,3. Walther fick sedan dämpa till 1.15,9 på varvet. Han kunde hålla undan till seger med en hals på 1.14,6a/2140m. Det var 25 000 kronor i förstapris till Domsjö Trading AB.

Noterat:

  • John Östman grejade en andraplats med Palabra som gjorde sin andra start på kort tid i hans regi. Han vann senare med Flybywire som är ett nyförvärv hos Gabriella Laestander. Här var Gift from Love (Mats E Djuse/Sören Lennartson) tvåa och dessa två möts i ett revanschmöte på Umåker redan på tisdag.
  • Numera Umåkerstationerade Farm Glittra (Per Gustafsson/Nina Hansen) grejade en tredjeplats.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad torsdag 11 mars 2021. info@umaker.travsport.se