Triss i hemmasegrar

Vi körde lunchtrav på Umåker denna tisdag och det blev tre hemmasegrar. Arizona Dream (Anna Näslund), Just Celebration (Sören Lennartson) och Year Hall (Aleksi Kytölä) var den segrande trion. Ulf Ohlsson tog en dubbelseger som kusk.


web-6339.jpg

Guli Roy (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) inledde i fjärde utvändigt. Gick på i tredjespår på bortre långsidan och tog sig snabbt fram till tätduon. Kopplade grepp direkt på upploppet och vann enkelt. Tangen Piril kördes fram utvändigt ledaren och började pressa denne under slutrundan. Tappade i slutsvängen, men kom tillbaka bra till andraplatsen. Hägern T.H. tog ledningen och anförde fältet. Fick press under slutrundan, men kunde inte stå emot på upploppet.
https://youtu.be/_02xeEDHm2s

web-6432.jpg

Balotelli Crown (Hanna Forslin/Lina Tallberger) kördes tidigt fram utvändigt ledaren. Satte in pressen dryga 600 kvar och hade greppet i slutsvängen. Ledaren kom tillbaka på upploppet, men segern var aldrig i fara. Lyckans Star kördes i ledningen och fick tuff press av favoriten på sista långsidan. Hade underläge i slutsvängen och in på upploppet, men försökte tappert kontra. Fabian B.R. satt i femte utvändigt. Gick på i tredje 700 kvar, men fick långt fram till tätduon när de ökade takten. Avslutade bra till tredjeplatsen på avstånd. Hunter Dillon spurtade piggt i skymundan till fjärdeplatsen.
https://youtu.be/HaiGCf9xYwk

Arizona Dream (Krister Söderholm/Anna Näslund) kom iväg som tredjehäst och fick sedermera tredje invändigt. Fick fritt på upploppet och kunde spurta till segern. Amour Amour inledde som sista häst. Gick på i andraspår 1600 kvar och fick draghjälp. Kom snabbt via spåren och kopplade greppet på upploppet, men kunde inte svara vinnaren. Helix spetsade, men släppte till favoriten. Hakade på bra, men fick fritt fram när ledaren galopperade 300 kvar. 
https://youtu.be/DmkqEtdK_Aw

web-6624.jpg

Just Celebration (Ulf Ohlsson/Sören Lennartson) kördes fram utvändigt ledaren. Började pressa dryga halvvarvet kvar och kunde koppla greppet på upploppet till säker seger. Isiah Boko körde till ledningen i första sväng, men vara med i en positionsväxling efter halvvarvspasseringen och kunde återta lednningen. Fick press på bortre lång och stod emot bra, men fick ge sig på upploppet. Conrads Gregor galopperade i första sväng och kunde ansluta till fältet igen med 1200 kvar till mål. Gick med i tredjespår på sista långsidan och avslutade piggt till tredjeplatsen.
https://youtu.be/Q40ii_TEkWA

web-6721.jpg

Guli Frodo (Björn Karlsson) satt nere i kön under loppet. Gick med i tredjespår 800 kvar och fick draghjälp. Smögs snyggt fram och kunde sätta in slutstöten på upploppet. Vann enkelt! Rönningsgutten blev hängandes i tredjespår i första sväng. Galopperade, men kom tillbaka och gick med i angrepp. Avslutade mycket bra till andraplatsen. Tallmons Viking satt i tredje utvändigt som blev andra utvändigt. Gick på i tredje 800 kvar och tog sig fram utvändigt ledaren. Hade kopplat greppet i slutsvängen, men kunde inte försvara sig när angreppen kom utvändigt på upploppet. 
https://youtu.be/KVHmCR_XmKc

web-6813.jpg

Year Hall (Ove A Lindqvist/Aleksi Kytölä) kördes fram utvändigt ledaren och koppade greppet i början av upploppet. Vann enkelt. Gräns Prinsessan tog hand om ledningen och fick bestämma tempot. Kunde dock inte försvara sig mot stallkamraten på upploppet. Vance Avenue Alma galopperade kort efter start och tappade en hel del mark. Följde med efter en lucka bakom fältet. Fick upp farten bra till slut, kom ikapp och avslutade raskt till tredjeplatsen. Bra!
https://youtu.be/M-MkgqhVY_Q

Flybywire (John Östman/Gabriella Laestander) utmanade om ledningen från start, men fick svar och tog positionen utvändigt ledaren. Pressade på ledaren genom slutsvängen och kunde koppla greppet på upploppet, men blev i sin tur utmanad utvändigt sista biten. Höll tappert undan till segern. Somebody's Destiny satt nere i kön och fick jobba sig ikapp. Levererade en rask avslutning till andraplatsen, inte stort slagen. Bra! First Mover var med som femte häst, först av tilläggshästarna. Ikapp klungan 900 kvar. Gick med i tredjespår i slutsvängen. Galopperade i utgången av slutsvängen, men kom tillbaka till tredjeplatsen.
https://youtu.be/HvaH_wgap8M

web-6993.jpg

Global Worthy (Ulf Ohlsson/Markus Pihlström) kördes fram till andra utvändigt. Kunde sitta kvar till 300 kvar och gå på via tredjespår. Kopplade grepp tidigt på upploppet och vann enkelt. Nyby Dirty Money hamnade först utvändigt ledaren. Började pressa på denne 600 kvar. Kunde inte försvara sig mot vinnaren, men höll bra till andraplatsen. Flirtin Viktoria spetsade och fick bestämma tempot. Kunde inte försvara sig på upploppet och fick nöja sig med tredjeplatsen.
https://youtu.be/d25DBT4YqY0

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman