Ponnypremiären skjuts fram

Den svåra smittspridningen fortsätter i samhället och därmed kvarstår regeringens restriktioner gällande allmänna sammankomster och folkhälsomyndigheten har skärpt rekommendationerna gällande tävlande i barn- och ungdomsidrott. Med anledning av detta har Svensk Travsport i samråd med SPTF valt att flytta de planerade ponnytravtävlingarna 13 mars, 21 mars och 4 april.


- Vi har medvetet avvaktat med beslutet, då regeringen flaggat för att det kunde vara förändrade förhållningsregler på gång kring sport och tävlingar. Men i och med att smittspridningen och nya mutationer ökar och att många människor reser i samband med sportlovet så håller regeringen och folkhälsomyndigheten fortfarande en skarp ton. Läget är fortsatt allvarligt och som restriktionerna ser ut nu kan vi inte genomföra några ponnytravtävlingar, säger Per Wetterholm, biträdande sportchef på Svensk Travsport.

Sedan tidigare har ponnytravtävlingarna planerade för den 7 mars flyttats och nu görs detsamma med tävlingarna på Umåker och Gävle (13 mars), Romme (21 mars) samt Bollnäs (4 april). Samtliga tävlingsdagar kommer att flyttas till datum senare under säsongen.

- Vi hoppas fortfarande att kunna komma igång med ponnytravstävlandet så fort som möjligt. Vi tog beslutet att flytta de tävlingar som ligger i närtid och vi hoppas på att nya förhållningsregler kan komma efter påsken som möjliggör att vi kan komma igång med tävlandet igen. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen noggrant, säger Per Wetterholm.

Besked om kommande tävlingars genomförande kommuniceras så fort det är möjligt.

- Det är oerhört tråkigt för alla inom ponnytravsporten att inte få komma igång med tävlandet efter en lång vinter. Det är jobbigt för alla våra aktiva också som får arbeta i ovisshet med att förbereda sig. Svensk Travsport håller en fortsatt dialog med SPTF och vi hoppas att det snart kan komma lättnader som gör det möjligt för oss att tävla, säger Maria Gabrielsson, ordförande i SPTF.

Publicerad fredag 5 mars 2021. info@umaker.travsport.se