Gift From Love från utvändigt ledaren

Vi fick en hemmaseger ikväll genom Sören Lennartson-tränade Gift From Love. Ove A Lindqvist körde fram utvändigt ledaren och de segrade på ett övertygande sätt. En halv hemmaseger också via Vicomte d'Inverne (Mikael Östman/Nina Hansen) som är stationerad på Umåker med finsk licens. Två prestationer som höjde sig lite extra ikväll var Nyhet (Jan Norberg/Robert Bergh) som dundrade på i ledningen och Minna C.G. (Ricky Eklund/Johanna Persson) som storstilat reparerade en tidig galopp.


image31u5l.png

Blue Bell (Krister Söderholm/Anneli Kimemrud) hamnade inledningsvis utvändigt ledaren, men tryckte sig till front efter 600 meter. De fick dock släppa kort senare för ett lopp i ledarryggen. Hon kunde tas ut i andraspår med halvvarvet hem och kopplade greppet kort före mål. Kaj di Quattro körde sig till ledningen 1350 kvar. Blev utmanad på upploppet, men kunde inte försvara sig hela vägen hem. O.P.'s Fantastic körde om ledningen, men fick ge sig. Det blev sedermera både tredje och fjärde invändigt. Kom fram bra till ledarryggen sista halvvarvet och satt kvar där in i mål. Hade sparat?
https://youtu.be/fMdH7xmWr_Q

imagerbf4j.png

Nyhet (Jan Norberg/Robert Bergh) kördes till ledningen och höll ett bra tempo därframme. Fick en stor lucka till fältet. Favoriten kom ikapp i slutsvängen, men då drog Nyhet ifrån till säker seger. Favoriten Global Adventure hamnade som första häst i andraspår. Tog upp jakten på den undflyende ledaren 800 kvar och fick kontakt med ledaren i slutsvängen, men kunde aldrig riktigt utmana på upploppet. Eder Bob hängde med i kön. Gick med i rygg på favoriten i angreppet, men fick nöja sig med tredjeplatsen.
https://youtu.be/FVEyZXmSv2E

web-7262.jpg

Wild Wiking (Mikael Lindqvist/Krister Burström) inledde i andra utvändigt, men gick ner som trea på innern. Ut igen som första häst 900 kvar och körde sig till ledningen 650 kvar. Utmanad på upploppet, men höll säkert undan. Philip hamnade i fjärde utvändigt. Levererade en snabb långsida och tog sig ikapp ledaren i slutsvängen. Försökte utmana, men fick inget grepp på vinnaren. Tåga Ryker satt i tredje utvändigt och fick med i rygg på Philip. Hängde med bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/dKAj-77m_zs

imagepjkt0n.png

Cross Track (Magnus A Djuse/Markus Pihlström) kördes till ledningen och fick bestämma tempot. Ökade tempot under slutrundan, men blev rejält utmanade på upploppet och kunde hålla undan till en målfotoseger. Serious Sam hamnade i tredje utvändigt. Gick med i tredjespår 700 kvar och kom snabbt i vida spår genom slutsvängen in på upploppet. Hann sånär fram till segern. Hercules Star satt i andra utvvändigt. Gick på i tredjespår 700 kvar och blev kvar där resten av loppet. Fick nöja sig med tredjeplatsen denna gång.
https://youtu.be/iyJMkHWH3KY

image8dxds.png

Eightdaysaweek (Jimmy H Andersson) tog position i rygg på ledaren. Med halvvarvet kvar kunde de ta sig ut i andraspår och inne på upploppet utmanade de ledare. Greppet kopplades mitt på upploppet till en säker seger. Just Celebration fick loppet i andra utvändigt, men en bit ner i fältet. 550 kvar kom attacken i tredjespår och han avslutade mycket bra till andraplatsen. Jagger Boko spetsade på några steg. Kunde inte försvara sig mot vinnaren på upploppet och blev trea i årsdebuten.
https://youtu.be/iyJMkHWH3KY

web-7517.jpg

Minna C.G. (Ricky Eklund/Johanna Persson) galopperade i ingången till första svängen. Kom ikapp fältet varvet kvar. Attackerade via tredjespår med halvvarvet hem och hann koppla segergreppet i god tid. Mycket bra! Laxfaks fick göra jobbet utvändigt ledaren och lade rätt tuff press på denna 800 kvar. De blev en liten lucka till övriga på långsidan. Såg slagen ut i slutsvängen, men kom tillbaka och höll tappert till andraplatsen. Vännfors Stjärna spetsade, men släppte för en resa i ledarrygen. Fick fritt när de svängde in på upploppet. Bra avslut till tredjeplatsen mellan hästar.
https://youtu.be/lMv0QoecnvA

web-7586.jpg

Gift From Love (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) inledde utvändigt ledaren, men gick en stund ner i ledarryggen innan positionen utvändigt återtogs. Fick göra jobbet där och satte in pressen på ledaren 700 kvar. Greppet kopplades tidigt på upploppet till säker seger. Madame Mim satt i andra-tredje utvändigt. Gick på i tredje halvvarvet från mål och avslutade bra till andraplatsen. Aim for the Sun fick en rejäl startgalopp. Kom ikapp fältet 1400 kvar och reparerade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/5W9mR53fNUM

web-7661.jpg

Vicomte d'Inverne (Mikael Östman/Nina Hansen) kördes invändigt en bit ner i fältet. Tog sig ut 600 kvar och kom bra via tredjespår. Tog sig fram utvändigt ledaren och kopplade segergreppet på upploppet. Akjas Funnytimer tog rygg på ledaren och fick luckan i slutsvängen. Avslutade bra till andraplatsen. Global Under Cover inledde i kön. Gick på i tredje dryga varvet från mål. Kämpade på till en tredjeplats.
https://youtu.be/RDy9eLYnW0k

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman