Andra raka för Adam

Thule Jonsson har en egenskap utöver det vanliga när det gäller att skapa vinnare. Treårige Adam Palema följde upp segern hemma på Umåker med en ny viktoria när de åkte ner till Bergsåker. Jan-Erik Erikson körde till ledningen och segern blev överlägsen. (Arkivbild)


Adam Palema (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson) pressade sig till ledningen kort efter start. De fick bestämma tempot till 1.18,5 första halvvarvet för att varva på 1.18,1, sedan passerades 1500m på 1.17,8. I slutsvängen stack de undan och fick några längders försprång. Inne på upploppet galopperade totofavoriten som var det enda återstående hotet och då kunde Adam Palema jogga undan till en överlägsen seger med många längder på 1.17,1v/2140m. Det var 50 000 kronor i förstapris i loppet som ingår i E3 Bonus. Ägare är Firma Jonssons Hästgård i Röbäck.

Det blev även en Umeåseger som hästägare för Bifirma PE:s Travsport & Monica Bergsdorf när deras Ängsbrage (Jan Ove Olsen) tog hem Sleipner Bergsåkers Månadstäcke med 40 000 kronor i förstapris.

HP

Publicerad söndag 28 november 2021. info@umaker.travsport.se