Samus första!

En hemmaseger idag vid lunchtravet. Sveriges färskaste A-tränare Samu Sundqvist slog till direkt och segrade med Facing Life. Det fyraåriga stoet segrade med sju längder och blev dagssnabbast med 1.14,4a/1640m. Försöken till Umåker Cup vanns av Flybywire och Umeåägde Oryx Håleryd.


web-3512.jpg

Stjerne Tore (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) kom iväg som andra häst från tilllägg och kördes fram utvändigt ledaren för att överta ett och ett halv varv från mål. Kunde gå undan till säker seger. Rote Lin galopperade tidigt och såg inte med i klungan, men kom med en mycket vass avslutning mitt i banan och hann dit till delad andraplats. Ruggigt bra upphämtning. Guli Anna kördes invändigt inledningsvis, men hittade sedan ut i tredje utvändigt. Gick med i tredjespår 750 kvar och avslutade mycket positivt till en delad andraplats.

web-3535.jpg

Flybywire (Erica Guldhag/Gabriella Laestander) öppnade raskt och tog hand om ledningen. Fick bestämma till 1.18 första 500 och varvade på 1.19,3. Ökade takten i slutsvängen och gick undan till lätt seger med tillsynes krafter kvar. Maybach W.F. kunde inte vara med i körningen från start, utan ploppade fram i femte utvändigt. Gick på varvet kvar i tredjespår och levererade en snabb långsidan. Kunde dock aldrig hota vinnaren, men höll bra till andraplatsen. Livet de Lux tog rygg på ledaren och kunde haka på till ett tredjepris. Vidare till final, även Bonaparte (4), Geena Journey (5), Enge Jas (6), High Hope Laday (7) och Fool's Desire (8).

web-3604.jpg

Oryx Håleryd (Ulf Ohlsson/Robert Dunder) inledde i andra utvändigt. Gick på i tredje 700 kvar och tog sig fram utvändigt ledaren i slutsvängen. Blev ensam när ledaren galopperade och kunde vinna säkert. Stabilizer kördes i fjärde invändigt. Tog sig utåt halvvarvet kvar och avslutade vasst i vida spår till andraplatsen. Queen of Fashion satt i fjärde utvändigt. Gick på dryga halvvarvet från mål och avslutade bra till en tredjeplats. Vidare till final även, Smash Into You (4), Ultimate Brodde (5), Jayna Leejs (6) och Gift From Love (7).

web-3630.jpg

Imagine Boko (Oskar Florhed/Robert Bergh) satt sist invändigt. Tog sig loss 600 kvar och kom via vida spår i slutsvängen, men hade långt fram. Avslutade vasst mitt i banan till segern i sista stegen. Flight Deck satt i tredje utvändigt. Gick på via tredje i slutsvängen och hade greppet på upploppet, men kunde inte svara vinnaren. Klammer öppnade snabbast från start, men släppte kommandot för ett lopp i ledarryggen. Letade fritt på upploppet, men fick aldrig riktigt chansen.

web-3687.jpg

Risåberra (Per Gustafsson/Christer Söderström) galopperade inledningsvis. Kom tillbaka till fjärde utvändigt. Laddade via tredje och fjärde spår på sista långsidan och gick snabbt. Gick starkt hela vägen in till segern. Gordon Ålj öppnade bra och tog ledningen i första sväng. Kunde dock inte försvara sig mot vinnaren, men gav sig motvilligt. Fast S.T. satt i tredje utvändigt och gick på i tredje genom slutsvängen. Bra avslut till bronspengen.

web-3739.jpg

Facing Life (Samu Sundqvist/John Östman) var med i spetskörningen och kunde ta kommandot efter 400 körda. Det kostade 1.11,4 första 500 och 1.14,5 på varvet. Trots en hård öppning kunde det fyraåriga stoet gå undan till en överlägsen seger på nya rekordet 1.14,4. Son of a Hill var med i spetskörningen, men fick ge sig. Hängde med som andra häst, en stor lucka bakom ledaren. Digital Quality öppnade snabbt, men galopperade i första sväng. Kom tillbaka till tredjeplatsen.

Party Brodda (Ola Åsebö) var snabbast från start och tog hand om ledningen direkt. Öppnade med en rask femhundring som klockades till 1.10,9, men hon fick sedan dämpa till 1.18 på varvet. Odramatiskt gick hon undan till en smått överlägsen seger. Topper öppnade också bra och hakade på så gott han kunde i rygg på ledaren till en andraplats på sex längders avstånd i mål. Love Bass kördes invändigt till tredjeplatsen.

web-3864.jpg

Let it Happen W.W. (Jens Eriksson/Kjell-Ove Eriksson) inledde som femte häst, men gick ut till andra utvändigt med 1,5 varv från mål. Kunde koppla segergreppet 100 kvar och höll undan. Romance Amok öppnade snabbt från tillägg och låg med som tredje häst. Gick ut i tredje utvändigt varvet kvar och utmanade vinnaren på upploppet. En bra comeback. Isiah Boko spetsade i första sväng. Blev tvungen att släppa kommandot när de gick in slutsvängen, men lite senare galopperade den nya ledaren och kommandot åter till Isiah Boko. Kunde dock inte försvara sig på uploppet och blev trea.

Noterat: V5-förslaget i travprogrammet satt idag och betalade ut 1371 kr. Systemet kostade 280 kr.

Här följer startlistan till Umåker Cup 2021.
2140 auto, 15 startande.
Finalen går fredag 12 november med 75 000 kronor till vinnaren.

UmakerCup-2021.jpg

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

 

Publicerad tisdag 2 november 2021. info@umaker.travsport.se