Flera fina finalvinnare

Vi fick se många fina finalvinnare under fredagskvällen. Maybach W.F. (bilden) tog hem finalen av Umåker Cup med Henrik Näsvall som körde åt Madelene Wikstén. Kallblodsfinalerna vanns av Trö Kasper (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) i Eld Kevins lopp, Soldhöjdens Drake (Ola Åsebö) i Troll Kevins lopp och Stjärnblomster (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) i Polkettas lopp.


web-3929.jpg

The Rocket (Rikard N Skoglund/Lina Tallberger) satt i fjärde utvändigt och gick på 700 kvar. Avslutade i raketfart mitt i banan till segern. Bottnas Impuls satt i andra utvändigt och styrde på 600 kvar. Övertog ledningen med halvvarvet hem, men kunde inte försvara sig mot vinnaren. Diamond Ice grejade tredjeplatsen efter ett lopp i rygg på ledaren.

web-4001.jpg

Trö Kasper (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) startade med 80 meters tillägg och fick jobba sig successivt närmare klungan. Fick kontakt med tät-trion varvet kvar. Rundade till ledningen 550 kvar och gick undan till en överlägsen seger. Ksar satt en bit ner, men levererade en mycket snabb avslutning via spåren till andraplatsen. Wilda Leffe galopperade kort efter knappt 150m, men ställde sig snabbbt och kördes till ledningen efter ca 700m. Kunde inte försvara sig mot tilläggshästarna som kom snabbt, men höll bra till tredjeplatsen.

web-4051.jpg

Google Sisu (Jessika Sidbäck) kom igenom jättebra från start och var tidigt framme utvändigt ledaren. Satt i ledningen efter ca 600 körda. Höll sedan undan till en överlägsen seger på riktigt bra sätt. National Knight kördes till ledningen och släppte senare till vinnaren. Såg lite seg ut halvvarvet kvar, men kom tillbaka starkt till andraplatsen. Kaluha Bishop kom via tredjespår vid varvningen och kördes fram utvändigt ledaren. Pressade ledaren, men kunde inte koppla greppet och fick nöja sig med en hedersam tredjeplats.

web-4123.jpg

Stjärnblomster (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) startade från 60 meters tillägg och tog sig successivt närmare täten. Var ikapp knappa varvet kvar. Gick på via tredjespår och i utgången av slutsvängen kom attacken via fjärdespår. I ett nafs kopplades greppet och hon kunde i ensamt majestät gå undan till en överlägsen seger. Sjö Stjerna satt i andra utvändigt och gick på 800 kvar. Landade kort senare utvändigt ledaren och hängde med bra till andraplatsen. Rötungen spetsade och släppte för ett lopp i rygg på ledaren efter halvvarvspasseringen. Fick sent fritt på upploppet och avslutade positivt till tredjeplatsen.

Spickleback Face (Daniel Wäjersten) var den starkaste i Prix Umåker. Gick på 650 kvar och satt i front ungefär med halvvarvet kvar. Kunde gå undan till en säker seger. Dulche de Leche kördes invändigt och kom ut i slutsvängen. Försökte utmana och gjorde det bra, men vinnaren var för stark denna gång. Hard Times kördes fram utvändigt ledaren och var med i matchen, men kunde inte stå emot de två nämnda och gjorde en god prestation som trea.

Vestpol Loke (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) kördes fram utvändigt ledaren efter halvvarvet och fortsatte till ledningen varvet kvar. Hade det hela under kontroll hela vägen in. Ängsbrage spetsade i första sväng, men fick sedan släppa till vinnaren. Hängde på bra i ledarryggen till andraplatsen. Slotts Elden fick mestadels trava först i andraspår och han gjorde en stark insats. Knappt slagen om andraplatsen.

Soldhöjdens Drake (Ola Åsebö) satt nere i kön och gick på via tredje drygt 1200 kvar. Landade utvändigt om ledaren varvet kvar. Pressade ledaren och kunde koppla greppet på upploppet till lätt seger. Imponerande! Bäcklös Faron kördes fram i andra utvändigt. Kunde sedan gå ner och smyga med bakom ledarduon under slutrundan. Bra, men kunde inte utmana vinnaren. Langlands Hövding kördes fram utvändigt ledaren och övertog ledningen varvet kvar. Blev pressad under slutrundan och kunde inte försvara sig på upploppet.

Tangen Frikk tog positionen utvändigt ledaren. Pressade ledaren under slutrundan och kunde koppla greppet när de svängde in på upploppet. Kong Henry satt i tredjeutvändigt. Gick på via tredjespår i slutsvängen och avslutade jättebra till andraplatsen. Grisleprinsen G.L. satt i andra utvändigt och hängde med till tredjeplatsen.

Maybach W.F. (Henrik Näsvall/Madelene Wikstén) kördes fram utvändigt ledaren och övertog ledningen 1300 kvar. Svarade allt och kunde kontrollerat hålla undan till seger. Ultimate Brodde kom fram bra till andra utvändigt, vilket blev först utvändigt när vinnaren tog över kommandot 1300 kvar. Försökte utmana, men kunde aldrig koppla grepp på vinnaren. Oryx Håleryd satt i fjärde utvändigt. Gick på 700 kvar och avslutade bra till tredjeplatsen. 

web-4509.jpg

Monster Magnolia (Nelly Melander) inledde i rygg på ledaren. Tog sig ut i andra utvändigt varvet kvar som blev utvändigt ledaren kort efter det. Gick i närkamp med ledaren och kopplade greppet direkt när de svängde in på upploppet. Torbjörn Rock R.E. kördes till ledningen och höll till upploppet. Kunde inte svara när vinnaren satte in slutstöten. Ankungen fick en galopp inledningsvis. Ställde sig och tappade mycket mark. Kom tillbaka och fick tredje-fjärde utvändigt. Avslutade jättebra till tredjeplatsen.

Juno Beach (Sandra Eriksson) öppnade raskt bakom bilen och tog hand om ledningen direkt. Sedan släppte de ingen in i matchen och gick undan till säker seger. Infinette låg invändigt i kön, kom fram bra genom slutsvängen och kunde spurta till andraplatsen. Battleship Chains tog rygg på ledaren. Försökte utmana på upploppet, men fick nöja sig med tredjeplatsen.

web-4599.jpg

Loaded Noah (Mats E Djuse/Markus Pihlström) kördes fram utvändigt ledaren och fortsatte till ledningen 1400 kvar. Sedan blev det enkel match när han joggade undan till segern. Borups Rally var med som tredje-fjärde häst på innerspår. Ut som första i andraspår 600 kvar och kämpade bra till andraplatsen. Fashion Queen W.W. tappade mycket mark på en startgalopp. Ikapp fältet 1100 kvar och tog upp jakten via andraspår 800 kvar. Fick en rygg 600 kvar och försökte på nytt inne på upploppet. Reparerade på bra sätt till tredjeplatsen.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad fredag 12 november 2021. info@umaker.travsport.se