Månadsbrev oktober

Med lite drygt en månad på plats vill jag ge en kort rapport kring vad vi sysslar med och vad som är på gång. Det har varit en väldigt innehållsrik och rolig månad då arbetsuppgifterna variera enormt, från att ordna transport av hästen som dog (tack Gunilla) till att försöka styra värmen i restaurangen.


Vi har sedan tidigare kommunicerat målsättningarna inför 2022 därför återger jag bara vad som är aktuellt i närtid.

Jag har haft möten med våra A-tränare, Sleipner, Ungdomsstallet samt hunnit presentera mig för Hästägarföreningen. Jag har för avsikt att träffa dessa regelbundet för att se hur vi kan utveckla Umåker steg för steg.

Våra A-tränare underströk vikten av att det alltid skall finnas någonstans att träna och var överens om att rundbanan har högsta prioritet. På samma möte utsågs Samu S som ny  representant till vår nya bankommitte.

Sleipner och Damklubben efterfrågar föreningslokaler för att kunna träffas och förvara sina saker på ett bra sätt. Tanken är att tömma bla. gamla totochefens rum plus två rum till så att vi utnyttjar de lokaler vi har som idag står tomma. Ambitionen är att detta skall vara klart inom 14 dagar med reservation för hur vädret ser ut. Generellt gäller såklart att ju fler väderomslag vi har desto mera tid måste läggas på banan.

 Vår nya bankommitte har också haft sitt första möte sen jag började. Vi är fem personer .

Undertecknad samt vår banmästare Mats Bucht ,Samu Sundqvist(a-tränare) Mattias Berglund(b-tränare utanför banan) Anna Näslund (B-tränare banan).

Tanken med denna sammansättning är att ta hänsyn till så många aktiva i vår räjong som möjligt.

På första mötet informerade Per H om hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut vad gäller bankommittens arbete.

Alla inblandade var överens om att informationen/kommunikationen till aktiva snabbt måste förbättras. Alla också överens om att banan är prio ett och att rakbanorna nr två.

Tilläggas kan att vår gamla rakbana inom kort kommer att återställas så att den återfår sin fulla längd. När detta är klart kommer den nya rakbanan att stängas då den på sikt skall återställas till vandringsled. Mot bakgrund av detta beslutades att:

MB själv via sms ska kommunicera ut vilka ändringar/ förutsättningar som gäller för ändringar som måste göras.

UN kontaktar NCC beträffande gamla rakbanan.

UN undersöker möjligheter att via webbkamera, väderstation trakktor-app kommunicera ban och väderförhållanden i realtid.

UN ansvarar för att nya skyltar kommer på plats med information kring såväl vad olika backar,  slingor, vägar heter samt vad som gäller beträffande körriktning osv.

I övrigt gäller sladdschemat som finns med den ändringen att sladdningen kl 10:30 görs efter behov.

Bankommiten sammanträder nästa gång den 16/11 .

 

Övrigt

Vi jobbar febrilt med att kunna renovera våra hagar. Planen är att rengöra lägga mark duk och fylla på med sand. Vi kommer att informera så mer kring detta så snart vi vet när sanden är på plats. Förhoppningen är att kunna göra ett ryck så att vi får detta på plats innan det fryser. Här hoppas vi på hjälp av såväl hag-hyrare som frivilliga när det är dags.

Renovering av golv i stallcafet 3/11, travrestaurang 4-6/11.

Julmarknad på Umåker 18/12 då kommer travbanan att vara stängd för körning.

Horses for Happines den 6/11 . Grymt arrangemang där vi har 13 deltagande kuskar från 10 B

Stortrav den 12/11. BOKA BORD! Vi siktar på att bli många.

Forslundagymnasiets hästar på plats i Travskolans stall f.o.m. den 4/11 (6 st) 

Körkortskursens första möte 3/11 (32 deltagare) Missade ni första träffen ta kontakt med Bil och Båge och ange släpvagsutbildning -Umåker så kan ni hoppa på.

Gemensamt fika på stallcafe´t den 3/11. Nästa gång blir den 9/11 kl 09:15. Vi byter till Tisdagar istället för Onsdagar. Alla välkommna!

 

Tummen upp till vad vi tror var Helena Granholm som efter att ha hittat en stor sten på slingan återvände med bil och plockade bort den. BRAVO!

 

                           Med vänlig hälsning Ulf Nilsson Umåker

Publicerad fredag 5 november 2021. info@umaker.travsport.se